Norwegian Boeing 787 Dreamliner. (Foto: Jørgen Syversen | Creative Commons)

Norwegian øger på travle USA-ruter

Efter nedskæringer de seneste mange måneder er Norwegian klar til atter at skrue op for sin trafik til USA i sommeren 2020.

Norwegian de seneste mange måneder har skåret til og nedlagt en række ruter som et led i selskabets strategi om at gå fra vækst til lønsomhed.

Det er især gået ud over ruter fra Europa til USA, hvor Norwegian blandt andet har vinterlukket en række ruter fra Danmark og det øvrige Skandinavien til USA. Samtidig er forbindelser fra andre europæiske lufthavne lukket permanent – heriblandt ruter fra Irland og fra Norwegians hub i London Gatwick – ligesom antallet af frekvenser er reduceret på andre ruter.

Men allerede fra næste sommer er Norwegian klar til at skrue op for betjeningen af flere amerikanske destinationer fra europæiske lufthavne.

Flere frekvenser på to Skandinavien-ruter
Det betyder blandt andet, at der på ruterne fra Oslo til Oakland og fra Oslo til Fort Lauderdale øges fra to til tre ugentlige forbindelser i sommeren 2020. Derudover bliver der især skruet op for frekvensen på ruter fra Paris, London og Barcelona til USA.

Med ekspansionen på USA-ruter fra flere europæiske lufthavne kunne man frygte for, at Norwegian ikke vil have kapacitet til at genoptage de vinterlukkede ruter fra København til New York JFK, Los Angeles og Fort Lauderdale. Men det er ikke tilfældet, forsikrer Norwegians danske kommunikationschef.

”Vi får fire nye Dreamlineer ind i flåden næste år, hvilket gør det muligt at ekspandere. Som det ser ud lige nu, vil USA-ruterne fra København blive genoptaget næste sommer,” siger kommunikationschef Andres Hjørnholm til CHECK-IN.dk.

Fra syv til 10 ugentlige afgange på Paris-Los Angeles
Norwegian øger i sommeren 2020 på ruten fra Paris til Los Angeles, som går fra daglig forbindelse til 10 ugentlige flyvninger, da der indsættes en ekstra daglig afgang tre gange om ugen – tirsdag, torsdag og lørdag.

Fra Paris øges der ligeledes på ruten til New York, som går fra syv til ni ugentlige forbindelser med dobbelt afgang mandag og lørdag. Paris-Boston går fra fire til fem ugentlige forbindelser og Paris-Denver fra tre til fire ugentlige afgange.

Fra London Gatwick øges der blandt andet på ruten til San Francisco-London, som går fra fem ugentlige afgange til daglig forbindelse. Fra London øges antallet af frekvenser endvidere på ruterne til Denver, Austin og Tampa.

Fra Barcelona bliver der næste sommer daglig forbindelse til Los Angeles mod seks ugentlige, ligesom der også øges på ruten fra Barcelona til San Francisco, som går fra tre til ugentlige forbindelser. Herudover tilføjes der flere frekvenser på ruterne fra Madrid og Rom til Los Angeles.

”USA er Norwegians nøglemarked for langdistanceruter og er nu det største marked målt på omsætning i hele vores netværk. Vores nonstop-ruter til Paris, London og Barcelona har været meget efterspurgte af både amerikanske og europæiske rejsende, og vi fortsætter med at styrke kapaciteten for at imødekomme efterspørgslen,” siger Matthew Wood, kommerciel chef i Norwegian, i en pressemeddelelse.

 

Relaterede artikler:

Norwegian stopper flyvninger til New York-lufthavn

Flere USA-nedskæringer hos Norwegian

Norwegian lynlukker seks Nordamerika-ruter