Kabinen i Boeing 737-800 fra Norwegian. (Arkivfoto: Bo Mathiesen)

Norwegian rækker ud efter fyrede DAT-medarbejdere

I kølvandet på en fyringsrunde hos DAT har Norwegian nu rakt en hånd ud til de medarbejdere, der er blevet afskediget og har opfordret dem til at søge en stilling hos det norske flyselskab.

I den seneste tid har flyselskaber i både ind- og udland søgt efter såvel kabinepersonale som piloter i takt med, da der er opstået et stort behov for at mande op i takt med, at rejserestriktioner er blevet lempet, og passagererne er vendt tilbage.

Nu tyder det dog på, at situationen har ændret sig en kende. Tirsdag kom det nemlig frem, at DAT har gennemført en fyringsrunde, hvor 39 af de omkring 260 ansatte, som selskabet har i Danmark, er blevet afskediget.

Flyselskabets beslutning er ansporet af udsigterne for næste år, hvor høje brændstofpriser, CO2-afgifter samt svigtende tillid fra forbrugerne og erhvervslivet har betydet, at DAT ser et behov for at tilpasse medarbejderstaben allerede nu.

Norwegian på jagt efter kabineansatte
At DAT nu går imod den hidtil fremherskende tendens, og skiller sig af med medarbejdere i stedet for at ansætte dem, betyder samtidig, at nogle af de andre aktører i branchen ser en mulighed for at hyre de ansatte, som er blevet afskediget hos det Vamdrup-baserede flyselskab.

Det er i hvert fald meldingen fra Norwegian, der i øjeblikket søger 120 kabineansatte, som skal arbejde på flyselskabets base i Københavns Lufthavn, da selskabet med egne ord ikke forventer at få mindre travlt til næste år.

Norwegian fortæller, at de kommende medarbejdere skal tiltræde i løbet af foråret 2023, hvor de vil blive startet op gruppevis. Selskabet har på nuværende tidspunkt omkring 500 ansatte i Danmark på tværs af en række fagområder.

1.400 har sendt ansøgninger
Ifølge Norwegian er der allerede en del interesserede, der har meldt sig på banen til de opslåede stillinger, men i lyset af nyheden om fyringsrunden, har flyselskabet en opfordring til de DAT-medarbejdere, der har mistet deres arbejde.

”Vi har allerede modtaget cirka 1.400 ansøgninger til de stillinger, vi har åbne, men branchen i Danmark er ikke så stor, og vi kender folkene i DAT rigtigt godt. De er professionelle og hårdtarbejdende, så vi vil rigtigt gerne høre fra dem, der er ramt af fyringerne.”

En kilde kunne tirsdag aften fortæller til Check-in.dk, at det er 28 kabineansatte og 11 piloter, der er blevet fyret i DAT.


Relaterede artikler:

Fyringsrunde i DAT

Norwegian øger fokus på forretningsrejsende

Norwegian etablerer eget handlingselskab