Norwegian sagsøges af bank med samme navn

Norwegian bliver nu sagsøgt af Bank Norwegian, der mener, at den har ret til at bruge navnet ”Norwegian”. Det norske lavprisflyselskab mener nemlig, at det ejer rettighederne til navnet.

En noget kuriøs sag er opstået i Norge, der handler – kort fortalt – om, at Norwegian sagsøges af Norwegian.

Mere konkret drejer sagen sig om en strid mellem Norwegian og forbrugslånsbanken Bank Norwegian, som det norske lavprisflyselskab er tidligere ejer af, omkring brugen af navnet ”Bank Norwegian”.

Bank Norwegian mener, at selskabet har ret til at ændre sit varemærke til ”Bank Norwegian – en del af Nordax Bank AB” eller til ”Bank Norwegian – en filial af Nordax Bank AB”, som det skal oplyses i henhold til norsk lov. Det skriver det norske erhvervsmedie E24.

Norwegian ejer rettighederne til ”Norwegian”-navnet, og flyselskabet mener, at Bank Norwegian ikke har ret til at bruge navnet. Bank Norwegian har derfor besluttet at sagsøge flyselskabet Norwegian for at få en juridisk afklaring. Det fremgår af rapporten for første kvartal fra Nordax Bank, skriver E24.

Lang tids dialog førte ikke til løsning
Bank Norwegian og moderselskabet Norwegian Finans Holding blev solgt til svenske Nordax Bank i efteråret 2021. I november 2022 blev Bank Norwegian formelt fusioneret ind i Nordax-koncernen, og den drives fortsat som en filial af Nordax med bevaret navn – altså Bank Norwegian. Det var Norwegian, der i 2007 etablerede Bank Norwegian, og som altså nu er afgivet videre til anden ejer.

Det er således på denne baggrund, at der er opstået en decideret navnestrid mellem det norske lavprisflyselskab og Bank Norwegian. Begge mener altså, at de har retten til at bruge Norwegian-navnet.

Ifølge Bank Norwegian-chef Merete Gillund ejer banken retten til at bruge firmanavnet Bank Norwegian, og at banken har ret til at markedsføre navnet. Hun fortæller desuden, at parterne efter længere tids dialog ikke har kunnet finde en løsning på den opsigtsvækkende strid. Og at banken derfor nu går rettens vej for at få en afklaring.

Norwegian: Vi kunne have løst striden
Flyselskabet Norwegian er ikke overraskende uenige i, at sagen skal for retten, lyder det over for E24.

”Vi er overraskede over stævningen og mener, at det er noget, vi kunne have løst på en venlig måde uden for retssystemet,” siger Esben Tuman, kommunikationsdirektør hos Norwegian.

”Kort sagt er vi uenige i, at den svenske bank Nordax kan bruge vores brand, som de har gjort efter opkøbet, og det har vi bedt dem ændre på.”

Esben Tuman understreger, at striden om Norwegian-navnet ikke vil påvirke flyselskabets bonusprogram ”Reward” eller optjening og brug af de såkaldte ”cashpoints”.

Finanstilsynet i Norge kræver, at det tydeligt fremgår i al kommunikation, at Bank Norwegian er en filial under Nordax Bank. Ifølge norsk lov må en bank ikke markedsføres under to navne, og det skal derfor tydeliggøres i selskabets markedsføring, at Bank Norwegian er en del af Nordax Bank.

 

Relaterede artikler:

Norwegian sælger bankaktier

Færre fordele til Bank Norwegian-kunder

To danske banker ejer 37 millioner Norwegian-aktier