Norwegian søger Dreamliner-personale

Planerne for det norske lavprisflyselskab Norwegians langdistanceruter bliver nu mere konkrete. Gennem Rishworth Aviation søger Norwegian kabinchefer til selskabets kommende Boeing 787 Dreamliner-fly.

Der har været mange skeptikere, der gennem de seneste tre år har forsøgt at skyde Norwegians planer om langdistanceruter ned.

Men nu lader det til, at planerne bliver mere konkrete. Norwegian har i hvert fald netop påbegyndt en rekrutteringsproces, hvor der i første omgang skal ansættes kabinechefer, der skal virke som instruktører for det øvrige kabinepersonale.

Stillingsannoncenblev slået op på flereinternationale luftfartsmedier i sidste uge. Annoncen er indrykket af Rishworth Aviation, der blandt andet er specialiseret i udlejning af besætninger til luftfartsselskaber.

I annoncerne, der har overskriften “Chief Cabin Crew B787“ fremgår det, at Rishworth Aviation søger personale til en europæisk kunde, der i 2013 vil fortsætte en igangværende ekspansion med langdistanceflyvninger. Tættere på det norske lavprisflyselskab Norwegian kommer man ikke uden decideret at nævne kundens navn.

På Riskworth Aviations egen hjemmeside har man dog ikke sløret kundens navn. Heraf fremgår det specifikt, at det er Norwegian Air Shuttle, der søger personale til Dreamlineren.

Bopæl i Norge

Det fremgår, at de kommende kabinechefer skal have erfaring med langdistanceoperationer på seniorniveau. Ansøgerne skal desuden kunne tale et af de tre skandinaviske modersmål flydende samt have interesse og evner for at instruere besætningspersonale samt medvirke til udarbejdelse af manualer, procedurer og servicekoncepter.

Der har været mange spekulationer om, hvorvidt Norwegian ville anvende udenlandske kabinebesætninger til de kommende operationer. Under alle omstændigheder skal de kommende kabinechefer kunne tale skandinavisk samt have bopæl i Norge, hvilketdermed udelukker rendyrkede udenlandske besætninger med base i eksempelvis Thailand.

Men der vil uden tvivl være ansøgere blandt det norske kabinepersonale hos SAS. Givetvis vil ansættelsesvilkårene hos Norwegian ikke være ligeså attraktive somhos SAS, men udfordringerne ved at starte en nylangruteoperation op, kan nok et langt stykke hen ad vejen opveje dette forhold.