Norwegian Boeing 737-800 i Billund Lufthavn. (Foto: Norwegian/PR)

Norwegian starter året med flere fyldte sæder

Årets første måned bød på vækst i belægningen hos Norwegian. Men de må dog se sig slået af easyJet, som er mestre i at fylde sæderne i deres fly.

Januar måned i år var som så ofte før forbundet med kulde, regn og gråvejr. Men for flyselskabet Norwegian blev det også en måned medvækst i antallet af passagerer ogflere fyldte sæder på deres afgange.

Det viser de nyeste trafiktal fra Norwegian. I januar i år havde de således samlet set 1,6 millioner passagerer, og det betyder en stigning på fem procent for det skandinaviske selskab i forhold til januar året før.

Også på belægningen gik det op for Norwegian. Med en belægning på hele 80 procent havde selskabet en vækst på 5,2 procentpoint i antallet af sæder der fyldes i flyene i forhold til samme måned sidste år. Og de tal vækker tilfredshed.

”Det er glædeligt at se, at vi, i en lavsæsonmåned som januar, fylder flyene godt. Trafikvæksten skyldes en stærkere satsning i det europæiske marked og god vækst i Norwegians langdistanceoperation,” siger Bjørn Kjos, administrerende direktør i Norwegian.

Og det er netop væksten på selskabets langdistanceruter, som Bjørn Kjos fremhæver, som en af de store grunde til væksten i januar i år.

”At der særligt er stor trafikvækst på vores langdistanceruter, viser, at der er stor efterspørgsel på billige flybilletter til interkontinentale destinationer,” siger han.

Halter stadig efter easyJet
Selvom Norwegians belægning er gået op, så er der dog stadig langt op til selskabet easyJet, når det kommer til belægningen.

Det britiske lavprisselskab er nemlig suveræne til at få fyldt deres sæder og har i gennemsnit over de seneste 12 måneder frem til januar i år ligget på 90,8 procent i belægningen.

De nyeste talser da også fortsat stabile ud hos easyJet heri starten af 2015, hvor de i januar opnåede en belægning på hele 85,1 procent. Det er kun en meget lille nedgang i forhold til de 85,4 procent i samme måned sidste år.

Også på passagertallene er det britiskeselskab heltstabile. Her havde de i januar i år lige over 4 millioner passagerer og det samme antal var gældende i den vintergrå måned året før.

Dermed ligger de ogsået godt stykke over passagertallene iNorwegian, som dog kan bryste sig af store fornyelser i deres flåde. I dette år har Norwegian nemlig ti nye Boeing 737-800-maskiner og en Boeing 787 Dreamliner på vej.