Boeing 737-800 fra Norwegian (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Norwegian tæt på fogedsag – glemte afgifter

Norwegian skyldte over 19 millioner svenske kroner i passagerafgifter og var tæt på at få besøg af fogeden. Men nu er pengene betalt, siger selskabet.

Flyselskabet Norwegian betalte ikke betalt passagerafgifter fra svenske lufthavne på over 19 millioner svenske kroner (13,2 millioner danske kroner) i rette tid til den svenske stat. Derfor har selskabet været tæt på at få en fogedsag på nakken. Det skriver det svenske medie Expressen.

Det er Norwegian’s datterselskab i Sverige, der har haft problemer med det svenske skattevæsen, Skatteverket. Det svenske datterselskab var gennem nogle dage i risiko for at få besøg af fogeden, fordi selskabet havde fem ubetalte gældsposter hos Skatteverket – heriblandt en regning på over 19 millioner svenske kroner. Da Skatteverket ikke modtog betalingen, blev kravet sendt videre til de svenske fogedmyndigheder – Kronofogden, som står for at inddrive gæld til staten.

”En misforståelse”
”Det gælder for en forsinket betaling af passagerafgifter i Sverige. I Sverige går regninger fra de svenske skattemyndigheder automatisk direkte til Kronofogden uden påmindelser. Forfaldsdato var 27. juli, og indbetalingen er nu på vej,” siger Charlotte Holmbergh Jacobsson, pressechef for Norwegian i Sverige og Finland, til Expressen.

”Norwegian betaler passagergebyrer i en række lande med forskellige forfaldsdatoer, og vi har nu gennemgået vores systemer for at forhindre, at dette sker igen,” lyder det videre fra pressechefen.

Charlotte Holmbergh Jacobsson siger, at den forsinkede betaling må skyldes ”en misforståelse”, og hun afviser over for Expressens journalist, at det har nogen sammenhæng med selskabets økonomiske situation.

Økonomi under pres
Norwegian økonomi har de seneste år været under hårdt pres, og selskabet har på den baggrund ændret sin strategi fra vækst til lønsomhed gennem en række tiltag, som blandt andet inkluderer optimering af rutenetværket og et omfattende besparelsesprogram. Senest har selskabet blandt andet lukket en lang række ruter fra europæiske lufthavne til USA – heriblandt ruter fra København.

I begyndelsen af juli annoncerede virksomhedens grundlægger og koncernchef, Bjørn Kjos, at han forlader virksomhedens ledelse. Bjørn Kjos’ efterfølger er endnu ikke udnævnt, men selskabets hidtidige finansdirektør Geir Karlsen er indsat som fungerende koncernchef.

 

Relaterede artikler:

Norwegian lynlukker seks Nordamerika-ruter

Norwegian fik overskud i andet kvartal

Bjørn Kjos stopper som koncernchef i Norwegian