Norwegian udfordrer SAS til Dubai

Det norske lavprisflyselskab Norwegian åbner til oktober den første lavprisrute fra København til Dubai.

Det ekspansive norske lavprisflyselskab Norwegian har igennem flere år presset SAS på de skandinaviske indenrigsruter og de intra-skandinaviske og europæiske kortruter.

Nu øges presset på langdistanceruten til Dubai. Hidtil har Norwegian opereret tre ugentligt afgange fra henholdsvis Oslo og Stockholm til Dubai. Men fra 31. oktober åbner selskabet en direkte rute fra København til Dubai.

Fra København flyver SAS i forvejen med tre ugentligte afgange til Dubai i De forenede Arabiske Emirater. SAS flyver i den kommende vintersæson på onsdage, torsdage og lørdage til Dubai. Den nye Norwegian-rute får afganghver lørdag kl. 15.15 – seks timer tidligere end SAS-afgangen.Det norske selskabs Dubai-rute skalopereres medet af selskabets helt nye Boeing 737-8000 fly.

Dubai

Dubai – direkte fra København med Norwegian

“De nye forbindelser fra København vil give mere konkurrence og gøre det nemt og billigt at komme fra København til Dubai. Med ruten fra København tilbyder vi nu daglige forbindelser til Dubai fra en af de skandinaviske hovedstæder. Derved kan vores kunder komme billigt til Dubai alle dage enten direkte eller uden at skifte fly i travle europæiske lufthavne,“ siger kommerciel direktør Daniel Skjeldam fra Norwegian.

Fartplanen mellem Skandinavien og Dubai ser således ud:

  • Mandag (Oslo)
  • Tirsdag (Stockholm)
  • Onsdag (Oslo)
  • Torsdag (Stockholm)
  • Fredag (Oslo)
  • Lørdag (København)
  • Søndag (Stockholm)Den “daglige“ forbindelse mellem Skandinavien og Dubai er iscenesat gennem en strategi, der skaber trafik i umiddelbar nærhed af passagergrundlaget. I modsætning til SAS der har en strategi om at “tvinge“ passagererne til at flyve via Københavns Lufthavn, hvilket i stedet kan få norske og svenske passagerer til at flyve direkte fra Norge eller Sverige ud i verden – eller via et andet og større trafikknudepunkt.

Priserne for en lavprisflybillet til Dubai starter ved 999 kr. for en enkeltrejse inklusive skatter og afgifter oplyser Norwegian. Billigste returbillet med SAS sælges i øjeblikket for 3.495 kr.