Norwegians Dreamliner kan være klar i juni

Norwegian får sandsynligvis sin første Dreamliner leveret til juni. Omkring to måneder senere end oprindeligt planlagt.

I januar i år fik hele Boeing 787 Dreamliner-flytypen flyveforbud verden over, efter en række episoder med brand og røgudvikling fra flyenes batterier. Fredag åndede en stor del af den internationale luftfartsbranche lettet op, da de amerikanske luftfartsmyndigheder godkendte Boeings forslag til modifikationer af batterierne. Når de er lavet, kan flyene gå på vingerne igen. Det forventes at Dreamlineren indsættes i kommerciel drift igen allerede i denne uge eller starten af næste uge.

Det er ikke kun Boeing og de otte nuværende Dreamliner-operatører, som kunne ånde lettet op. Det kunne også de mange luftfartsselskaber, som har bestilt det avancerede fly. En af dem er Norwegian.

Den 30. maj går Norwegian i luften med sin længe ventede langdistancesatsning, når selskabet åbner de første ruter fra Oslo og Stockholm til Bangkok og New York. Oprindeligt var det planen, at den første Dreamliner skulle leveres i april og tage sig af flyvningerne indtil fly nummer to blev leveret i juni.

Venter på jomfruflyvninger
På grund af flyveforbuddet til Dreamlinerne valgte Norwegian at hyre to ældre Airbus A340-300 fly fra portugisiske Hifly til at stå for flyvningerne i starten, da man ikke vidste hvornår flyveforbuddet ville blive ophævet.

Nu er flyene på vej i luften igen, og Norwegians første Dreamliner er et af de omkring 30 fly, som står uden for Boeings fabrikker i USA og venter på deres jomfruflyvninger.

”Vi har ikke modtaget nogen ny bekræftet leveringsdato fra Boeing, men vi har fået signaler om at det første fly kan blive leveret i løbet af juni,” siger informationschef hos Norwegian, Lasse Sandaker-Nielsen, til CHECK-IN.dk.

I Norwegians tidstabeller står Airbus-flyene til at skulle agere vikarfly frem til udgangen af august. Om det kommer til at holde stik eller om Norwegian kan sætte sine Dreamlinere ind tidligere, er for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, pointerer Lasse Sandaker-Nielsen.

Norwegians første Dreamliner i malehallen i Boeing-fabrikken.