Dallas (Foto: Drumguy8800 | GNU 1.2)

Tre nye internationale ruter til samme destination

Inden for få uger vil både WOW air, Icelandair og American Airlines påbegynde ny rute fra den islandske lufthavn Keflavik til den samme amerikanske destination.

Rejsende fra Keflavik International Airport lidt uden for den islandske hovedstad, Reykjavik, får snart endnu en rute at vælge imellem til USA.

I løbet af de kommende uger vil der i alt blive tilbudt 13 ugentlige flyvninger fra den islandske lufthavn til Dallas/Forth Worth, der er den 12. travleste lufthavn – målt på antal passagerer – i USA.

De mange ugentlige afgange i sommertrafikprogrammet til den amerikanske storby vil blive betjent af hele tre forskellige flyselskaber: WOW air, Icelandair og Keflaviks nye flyselskabspartner, American Airlines.

WOW air indleder
Første selskab på Dallas-ruten denne sommer bliver det islandske lavprisflyselskab WOW air, der vil have to ugentlige afgange med en Airbus A330-300 fra den 23. maj. Herefter følger Icelandair med fire ugentlige rotationer med første flyvning den 30. maj. Her anvendes de velkendte Boeing 757-200-fly.

Sidst, men ikke mindst, vil American Airlines, påbegynde én daglig afgang fra den 7. juni. Flyselskabet vil benytte samme flytype som Icelandair.

De tre nye ruter betyder, at Keflavik i alt vil kunne tilbyde hele 2.600 ugentlige sæder på ruten til Dallas/Forth Worth i den amerikanske delstat Texas.

”At lancere tre forbindelser i så mange uger til et stort internationalt knudepunkt er et tegn på, at vi bliver på vejen for hurtig vækst. Og flyselskaberne kan fortsætte med at se muligheder i luftavnen,” siger Hlynur Sigurdsson, kommerciel direktør i Isavia, der står for driften af Keflavik og andre islandske lufthavne, i en pressemeddelelse.

USA størst fra Keflavik
Med ruten til Dallas er Keflavik International Airport oppe på i alt 24 destinationer i USA, og den nye destination kommer ind på en tiendeplads over, hvor stor kapacitet der er på ruten. Dallas går ind foran Los Angeles og lige bag Seattle-Tacoma hvad angår kapacitet denne sommer.

USA er således stadig det klart største marked for passagerer fra Keflavik. Der vil være næsten 1,3 millioner sæder til rådighed hen over sommeren fra den islandske lufthavn. Der er ruter til i alt 32 lande fra Keflavik.

Fremover vil de amerikanske flyselskaber American Airlines, Delta Air Lines og United Airlines dermed alle betjene Keflavik, ligesom Air Canada også har rute til Island. En stærk nordamerikansk repræsentation i Island.

American Airlines er det største flyselskab i USA målt på, hvor mange lufthavne det flyver fra.

 

Relaterede artikler:

Keflavik forventer 10,4 mio. passagerer i 2018

Fortsat fuld fart på i Keflavik

Ny passagerrekord i Keflavik Lufthavn

Flere Icelandair-flyvninger til Florida

Fire nye USA-ruter fra Norden