Ny Business Class på KLM-Dreamliners

Når KLM fra slutningen af oktober måned tager de nye Boeing 787-9 Dreamliners i brug, bliver det med nye Business Class-sæder, der er anderledes end i de nuværende Boeing 747 og 777-fly.

Søndag den 25. oktober gennemfører KLM den første Dreamliner-flyvning med Bahrain som destination. Udover at der er tale om et nyt fly, bliver det med en kabineindretning på Business Class, der er noget anderledes end på de nuværende Boeing 747 og 777-fly.

Det har det hollandske flyselskab i sidste uge løftet sløret for ved at offentliggøre et par udvalgte fotos fra de nye Boeing 787-9 Dreamliner-fly.

KLM´s World Business Class bliver indrettet i en 1-2-1 konfiguration med de populære Zodiac-sæder, hvilket betyder, at alle passagerer i den forreste del af kabinen sidder på et sæde med direkte adgang til gangen i flyet. Det er i modsætning til Boeing 747-flyene, der har en konfiguration på 2-2 i den forreste del af hovedkabinen samt på upper-deck. Boeing 777-flyene har en 2-2-2 eller en 2-3-2 version på KLM´s velrenommerede Business Class.

I modsætning til stolene på Boeing 747 og 777-flyene, der alle peger lige frem, så er stolene på Dreamlineren skråtstillede, hvilket giver mere plads. Herudover er der mere personlig opbevaringsplads, 16“ HD-skærme samt Wifi-adgang. Der bliver i alt 30 sæder i World Business Class, så der skulle blive rigeligt med plads til at strække benene undervejs.

Forbedret Economy-produkt
Der er endnu ikke offentliggjort fotos af Economy-kabinen samt Economy Comfort. Det er dog allerede sluppet ud, at konfigurationen bliver 3-3-3 med en sædeafstand på 35“ i Economy Comfort.

Herudover forlyder det, at sæderne på Economy Class har fået øget fleksibiliteten, så de kan lægges yderligere 40 procent tilbage i forhold til tidligere.

KLM kunne for nylig afsløre, at Economy Class-passagerer får adgang til moderne 11“ HD-skærme med et underholdningssystem, der indeholder 150 film og 200 tv-programmer på 12 sprog.

KLM´s nye Dreamliner indsættes den 25. oktober på ruten fra Amsterdam til Bahrain via Abu Dhabi. Den 30. november bliver to af fire ugentlige afgange til Cairo betjent af Dreamlineren, mens Quito og Guayaquil kommer med fra den 2. december samt Xiamen i Kina fra den 3. december.

Fra den 28. februar 2016 flyver KLM alle fire ugentlige afgange til Fukuoka i Japan med Dreamlineren, mens Rio de Janeiro fra 1. marts betjenes af det nye langdistancefly på to af seks ugentlige afgange. Fra den 27. marts næste år flyver KLM fire gange om ugen til Chengdu i Kina med et af de nye Dreamliner-fly.