Airbus A320-200 fra Royal Jordanian Airline (Foto: Konstantin von Wedelstaedt | GNU Free Documentation License)

Ny CPH-operatør tilbage i plus

Royal Jordanian iværksatte sidste år en femårig turnaround-plan. Den hjalp selskabet til et lille overskud i 2017.

Den 3. juni begynder den jordanske flagcarrier Royal Jordanian at flyve tre gange ugentligt mellem Jordans hovedstad Amman og Københavns Lufthavn. Selskabet har de seneste år været i økonomiske vanskeligheder, men nu ser en femårig turnaround-plan ud til at give positive resultater.

Royal Jordanian har netop fremlagt sit årsregnskab for 2017, og det viser et nettoresultat før skat på 468.000 jordanske dinarer, hvilket svarer til lidt over fire millioner kroner. Det positive resultat kommer på baggrund af et meget svagt første halvår 2017 med hård konkurrence og øgede driftsomkostninger, blandt andet som følge af stigende brændstofpriser.

Stort underskud i 2016
Selv om årsresultatet ikke er imponerende, viser det ifølge selskabets tyske koncernchef Stefan Pichler, at den turnaround-plan, som man iværksatte sidste år, begynder at virke. I 2016 endte selskabet med et underskud på 24,6 millioner dinarer (215 millioner kroner).

Forretningen begyndte at rette sig op i andet halvår 2017, blandt andet som følge af nye salgskampagner, en øget belægningsprocent og en række nye operationelle tiltag.

Også i første kvartal i år, som typisk er et svagt kvartal for flyselskaber på grund af mindre efterspørgsel, viste selskabet positive takter, da det lykkedes at halvere det sæsonmæssige tab til 13,8 millioner dinarer (121 millioner kroner) i forhold til et tab på 26,3 millioner dinarer (230 millioner kroner) i første kvartal sidste år.

Tre forskellige flytyper på ruten
Den nye Royal Jordanian-rute mellem Amman og København får tre ugentlige flyvninger på tirsdage, torsdage og søndage frem til slutningen af oktober, hvor sommerfartplanen slutter.

På alle tre rotationer bliver der afgang fra Amman kl. 10.40 med planlagt landing i CPH kl. 14.25. Derefter går turen kl. 15.15 tilbage mod Amman, hvor man forventer at lande kl. 20.50.

Premiereflyvningen søndag den 3. juni bliver med Airbus A319 med plads til 110 passagerer. Men fra tirsdag den 5. juni indsættes en Airbus A320 med plads til 136 passagerer, og torsdag den 7. juni bliver ruten fløjet med en Airbus A321 med plads til 167 passagerer.

Fra midten af juni frem til og med den 6. september vil Royal Jordanian betjene ruten med Airbus A320 tirsdag og søndag samt med Airbus A321 på torsdage.

 

Relaterede artikler:

Royal Jordanian vender tilbage til København

Her er de 38 nye flyruter fra Danmark

CPH får Norwegians første Amman-rute