Stockholm-Arlanda med Thai-fly i baggrunden. (Foto: Kalle Sanner | Swedavia PR)

Ny gatestruktur i Arlandas Terminal 5

Stockholm Arlanda Airport har omdøbt gateområderne i lufthavnens Terminal 5. ’Pier’-betegnelsen forsvinder til fordel for ’Gate Areas’ for at gøre det nemmere at finde rundt.

Rejsende i Sveriges største lufthavn, Stockholm Arlanda, skal vænne sig til nye betegnelser, når der skal findes frem til gates.

Således har Arlanda-lufthavnen i september og frem til oktober arbejdet med at ændre navnene på gateområderne i Terminal 5, hvorfra de fleste internationale afgange er. Den såkaldte ’Pier’-betegnelse erstattes af ’Gate Areas’, og hver gate har fået tilknyttet både et bogstav og et tal. Fremover vil hver gate således hedde C, D, E og F i kombination med det hidtidige gatenummer.

Formålet har været at gøre det både nemmere, tydeligere og mere logisk at navigere rundt i terminalsystemet, oplyser den svenske lufthavnsoperatør, Swedavia. Lufthavnens passagerer og medarbejdere vil have konkrete punkter, der vil gøre det lettere at finde vej.

Navneændringen i gateområderne har været i kraft siden 3. oktober 2023, og fremover vil gatebetegnelserne i Terminal 5 være: Gates C30-C44 (den gamle Terminal 4), Gates D11-D24 (tidligere kaldt Pier B), Gates E1-E10 (tidligere kaldt Pier A) samt Gates F26-F69 (eksisterende navn).

Stockholm Arlanda Airport har indført ny gatestruktur i Terminal 5. Foto: Swedavia

Ændring i gatenavne tog over en måned
Arbejdet med den nye gatestruktur begyndte allerede i slutningen af august i år og løb altså frem til 3. oktober. Undervejs blev der i forskellige faser gjort klar til den endelige udskiftning af skiltene i Terminal 5, så den fulde implementering altså kunne ske i begyndelsen af oktober.

I de første dage, efter de nye skilte var sat op, stod Arlanda-medarbejdere klar efter den nye sikkerhedskontrol i gateområderne D og E for at bistå med eventuelle spørgsmål fra passagererne.

Foruden den nordlige Terminal 5, der er den største terminal i Stockholm Arlanda Airport, findes der også Terminal 2 og Terminal 3 i den sydlige ende af lufthavnen. Terminal 2 består af Gate 61-72, og Terminal 3 har Gate 51-59. Fra disse to terminaler er der både indenrigsafgange og internationale afgange.

Foruden de tre terminaler har Stockholm Arlanda også en såkaldt Sky City, som er hjertet i lufthavnen. Her findes masser af restauranter, barer, forretninger og sågar et par hoteller.

 

Relaterede artikler:

Hidtil største investering i Arlanda officielt indviet

Endnu et lavprisflyselskab vælger Arlanda

Stigning i internationale rejser driver vækst i Arlanda