SAS-fly i Stockholm Arlanda Airport. (Foto: Jeppe Gustafsson | shutterstock)

Stigning i internationale rejser driver vækst i Arlanda

Stockholms internationale Arlanda-lufthavn oplevede i juli en vækst på 17 procent i antallet af internationale passagerer. Stigningen var dog godt hjulpet af, at der sidste år var en pilotstrejke i SAS.

Juli var atter en måned, hvor genopretningen fortsatte i Stockholm Arlanda-lufthavnen. Samlet blev der registreret 2.258.900 rejsende, hvilket var en stigning  på 17 procent i forhold til samme måned sidste år. Dermed har den internationale svenske hovedstadslufthavn hentet 91 procent af passagererne tilbage efter COVID-19.

Bag den store vækst i juli ligger dog den kendsgerning, at SAS-piloterne strejkede i halvdelen af juli 2022, hvorfor passagertallet i den store sommermåned sidste år var noget lavere.

Trods forskydningen i forhold til de tal, der var påvirket af pilotstrejken i 2022, så vurderer Swedavia i en pressemeddelelse, at baggrunden for de stigende tal skyldes en øget international rejseaktivitet fra Arlanda. I juli blev der i Arlanda registreret en vækst på 17 procent i det internationale passagersegment samt 16 procent på indenrigsrejserne.

Væksten i internationale rejser i samtlige 10 Swedavia-lufthavne steg i juli med 16 procent til 2,7 millioner passagerer, mens antallet af indenrigspassagerer løftede sig med otte procent til næsten 600.000.

Stærk efterspørgsel på europæiske ruter
Samlet var der flere end 3,2 millioner passagerer, der rejste gennem Swedavias 10 lufthavne i juli, og det svarer til 85 procent af 2019-niveauet. Dette års juli har også været den største enkeltstående måned siden oktober 2019.

“Stærk efterspørgsel, frem for alt efter internationale flyvninger til Europa, og flyselskabernes investeringer i vores lufthavne har bidraget til, at vi generelt bød flere passagerer velkommen i juli og til rejsetal, der nærmer sig niveauet før pandemien. Sæsonmæssigt er måneden en af vores stærkeste og er vigtig for vores kunder såvel som for Swedavia, men også for vores passagerer, der besøger familie og venner eller flyver på sommerferie både inden for Sverige og i udlandet,” siger Jonas Abrahamsson, koncernchef i Swedavia.

I denne sommer har de 10 Swedavia-lufthavne samlet udbudt næsten 300 destinationer, hvoraf der naturligvis er et vist overlap. Ifølge Swedavia er antallet af destinationer i Arlanda nu stort set det samme som i tiden før pandemien. Herudover er der i juli kommet en ny rute fra Arlanda til Montpellier med SAS, og SAS står også bag tre nye ruter i august til Firenze, Larnaca og Aarhus.

 

Relaterede artikler:

Bedste måned i svenske lufthavne siden pandemien

Endnu en ny interkontinental rute fra Arlanda

Swedavia: Alt peger på intens rejsesommer