Scene fra Lufthavnens Beredskab. (Foto: Warner Bros. Discovery | PR)

Ny sæson af kendt serie om CPH

Seere får atter en gang mulighed for at komme med flere af de ansatte i Københavns Lufthavn på arbejde, da hverdagen i og omkring terminalerne er blevet fulgt med et kamera i fem måneder.

I efteråret 2019 løb første sæson af serien ’Lufthavnens Beredskab’ over skærmen. Den gav seerne et indblik i livet bag kulisserne i Københavns Lufthavn, da den fulgte flere af de ansatte, hvis hverdag udspiller sig i den danske hovedstadslufthavn.

Sidenhen ramte COVID-19-pandemien og førte til en ufrivillig nedgang i antallet af flyvninger og dermed passagerer i terminalerne i CPH. Tirsdag i denne uge blev der dog blændet op for tv-seriens anden sæson, som sendes på Kanal 5 og er tilgængelig på streamingtjenesten Discovery+.

I den nye sæson følges det arbejde, som udføres af ansatte fra blandt andet security samt lufthavnens brand og redningstjeneste, ligesom hverdagen i operationscenteret, hvorfra personalet holder øje med omkring 2.000 overvågningskameraer, også er blevet dokumenteret.

Ender med at måtte lande i lufthavnen
I de nye afsnit af serien, der produceres af Nordisk Film TV, bliver seerne eksempelvis vidne til, hvordan det forløber, når tåge tvinger en helikopter, der skulle være landet på Rigshospitalets tag, til i stedet at flyve mod Københavns Lufthavn.

Her får de ansatte til opgave at sørge for, at ambulancen, der efterfølgende skal ind på CPHs område, ikke kommer i karambolage med flytrafikken.

Lufthavnens Beredskab. (Foto: Warner Bros. Discovery | PR)

Kameraet var også med, da security måtte træde til og eskortere en rasende passager ud af et fly, fordi den pågældende person havde har røget i kabinen. Derudover lover Discovery et indblik i arbejdsdagen i sikkerhedskontrollen, hvor der konfiskeres blandt andet knive, pebersprays og væsker.

Optagelserne til den nye sæson har fundet sted fra september 2023 til og med januar i år. De er lavet med et enkelt kamera ad gangen således, at journalisterne ikke risikerede at komme i vejen for de arbejdsopgaver, som personalet skulle have styr på.

Ønskede at CPH-ånden skulle vises
Lise Agerley Kürstein, der er kommunikations- og pressechef hos Københavns Lufthavn, fortæller til Check-in.dk, at det både var spændende og krævede overvejelser, da Nordisk Film TV henvendte sig vedrørende anden sæson.

”Personligt var jeg ret begejstret, da vi er en virksomhed, som alle danskere har en relation til. Der er nok ikke andre steder, hvor de kan sige, at alle enten har besøgt virksomheden eller forbinder noget med den med.”

”Derfor tænker jeg også meget over, at vi har forpligtelse til at invitere danskerne inden for, og serien gik godt i tråd med det,” siger kommunikations- og pressechefen.

”Vi har også en særlig ånd herude, som vi kalder ’CPH-ånden’. Jeg håbede, at sådan en serie kunne vise den ånd, der handler om det samarbejde, som er nødvendigt, når der skal være høj sikkerhed, og vi skal have fly af sted, men samtidig også levere en god passageroplevelse.”

Kunne formentlig ikke købes for penge
Betænkelighederne gik blandt andet på, om optagelserne ville kunne kompromittere sikkerheden i lufthavnen, eller de kunne gå ud over samarbejdet med flyselskaberne. Derfor krævede det mange møder om retningslinjer og vilkår, inden der var en aftale på plads.

Agerley Kürstein er dog glad for, at ’Lufthavnens Beredskab’ blev til noget.

”Jeg tror, at det påvirker medarbejderstoltheden, når ens arbejdsplads er centrum for tv-serie, så det har også vejet tungt.”

”Jeg tvivler på, at man kunne købe så god employer branding (et selskabs indsats for at markedsføre arbejdspladsen, red.) for penge og få lejlighed til at vise virksomheden indefra og de personer, som arbejder her. Det er en gave for Københavns Lufthavn, at vi har fået lov at medvirke.”

Hvis en tredje sæson af tv-serien kommer på tale, er man fra lufthavnens side som udgangspunkt positivt indstillet, siger Lise Agerley Kürstein. Hun understreger dog, at det vil kræve, at man har tilstrækkeligt med ressourcer, da det har været hårdt arbejde at støtte op om produktionen, og den opgave har lagt beslag på en del tid hos lufthavnens kommunikationsafdeling.


Relaterede artikler:

Københavns Lufthavn i storform: Syv procent vækst

Historien om sikkerhedsbrist i CPH afdækket

CPH tilbage som suverænt største lufthavn i Norden