Mathias Milling, kommende sekretariatschef i Brancheforeningen Dansk Luftfart. (Privatfoto)

Ny sekretariatschef i luftfartens brancheforening

Den 1. februar 2024 tiltræder Mathias Milling som ny sekretariatschef i Brancheforeningen Dansk Luftfart. “Det er en bunden opgave at sørge for, at vi som branche kan levere klimaeffektive rejser,” siger han.

Fra begyndelsen af februar næste år kommer der friske kræfter til Brancheforeningen Dansk Luftfart (BDL), idet det hidtidige sekretariatschef Per Henriksen ønsker at gå på nedsat tid, hvorfor man i stedet har ansat Mathias Milling som ny sekretariatschef.

Det oplyser brancheforeningen i en pressemeddelelse.

Mathias Milling, har tidligere erfaring fra Transportministeriet i to perioder, henholdsvis fra 2015 til 2016 og igen fra 2017 til 2021, hvor han sluttede som konstitueret kontorchef. Der er også erfaring med i bagagen som direktionsassistent hos DSB og senest som politisk chef i Spiras, der er en landboforening i Syddanmark skabt via en fusion af LandboSyd, Sønderjysk Landboforening og Kolding Herreds Landbrugsforening.

Dermed er der solid viden fra både centraladministrationen samt politisk interessevaretagelse i en brancheforening.

“Bestyrelsen i BDL har ønsket at styrke den politiske interessevaretagelse endnu mere, og her er Mathias den helt rette at få på holdet. Kombination af den indsigt Mathias har i luftfart fra sin tid i Transportministeriet og hans skarpe evner ud i politisk interessevaretagelse er utvivlsomt en styrkelse af luftfartens position i omstillingen til grønne flyrejser,” siger Karsten Lauritzen, branchedirektør for DI Transport, der sekretariatsbetjener BDL.

En bunden opgave at levere klimaeffektive rejser
Der står en række udfordringer og venter den kommende sekretariatschef. Den grønne omstilling kræver skarpe øjne på effektive løsninger med EU-regulering og nationale tiltag. Tilgængelighed af arbejdskraft samt uddannelse er også nogle af de områder, som BDL har fokus på.

Derfor ser Mathias Milling også frem til de kommende udfordringer.

”Jeg glæder mig til at returnere til luftfarten. Det har været historisk hårde år for luftfarten, som heldigvis er på vej tilbage igen. Rejser er blevet allemandseje, og det er en bunden opgave at sørge for, at vi som branche kan levere klimaeffektive rejser til en mere og mere klimabevidst befolkning. Jeg ser frem til at bidrage til, at politikerne samarbejder med branchen om de forestående opgaver, og at luftfartens vigtighed bliver formidlet vidt og bredt til politisk niveau og befolkningen.”

Mathias Milling tiltræder den 1. februar 2024, og samtidig glæder Karsten Lauritzen sig over, at Per Henriksen har valgt at udsætte sit otium lidt endnu, så den nye sekretariatschef kan blive behørigt introduceret til arbejdsområder og netværk.

 

Relaterede artikler:

Ny formand for Brancheforeningen Dansk Luftfart

Karsten Lauritzen ny direktør for DI Transport

Luftfartsjournalisterne hyldede “Svanen”