Medellin er den næststørste by i Colombia.

Nye destinationer i Colombia fra Europa

Både KLM og Iberia vil opgive at flyve til Cali i sommertrafikprogrammet 2017. Det åbner op for to nye destinationer i Colombia.

To europæiske flyselskaber har valgt at fjerne den colombianske storby Cali fra det kommende sommertrafikprogram og i stedet introducere to nye destinationer i Colombia.

KLM har hidtil fløjet tre gange om ugen fra Amsterdam via Bogota til Cali, men det ændres der på fra den 28. marts 2017. Fra dette tidspunkt vil det hollandske flyselskab i stedet benyttet Boeing 787-9 Dreamlineren på rutenummer KLM749, der får Colombias femtestørste by, Cartagena, som ny slutdestination. Det bliver samtidig den eneste direkte rute fra Europa, idet alle andre forbindelser kræver flyskifte i Bogota.

“KLM undersøger konstant mulighederne for at forbedre rutenetværket. Antallet af passagerer til Cali har været faldende, især i segmentet med forretningsrejsende. Cartagena er en smuk og historisk by på den caribiske kyst og tiltrækker et stigende antal internationale turister. Kombineret med forretningsdestinationen Bogota er valget af Cartagena en god kombination til at styrke KLM´s tilstedeværelse i Colombia,” siger Pieter Groenveld, der er direktør for netværksplanlægning i KLM.

Bytter Cali med Medellin
Det er ikke alene KLM, der har taget ruten til Cali op til revision. Det samme har spanske Iberia, der hidtil har fløjet Madrid-Medellin-Cali-Madrid på en såkaldt trekantsrute. Fra den 25. marts 2017 bliver Cali droppet, så det bliver muligt at flyve nonstop fra Madrid til Medellin, der er Colombias næststørste by med op imod 2,3 mio. indbyggere.

Iberia vil flyve tre gange om ugen med Airbus A330-200 fly til Medellin og kan gennemføre flyvningen på lige under 11 timer. I dag er den samlede rejsetid på over 14 timer fra Madrid via Bogota.

Da KLM og Iberia i sommeren 2015 åbnede de to oprindelige ruter lavede det amerikansk-colombianske medie First American Realty Medellin følgende analyse:

“Det undrer os, hvorfor Iberia har valgt en trekantsrute, der inkluderer Cali i stedet for Cartagena. Selvom Cali er en større by, har Cartagena et væsentligt større turistpotentiale. Vi undrer os også over, at KLM har valgt en rute, der inkluderer Cali i stedet for Medellin, som er en noget større by med flere internationale ankomster.”

Denne analyse må siges at være “spot on”.

Antallet af udenlandske besøgende i Colombia er steget støt med tocifrede vækstrater gennem de senere år, og det forventes at Colombia bliver blandt de 10 største vækstmarkeder i international turisme.

 

Relaterede artikler:

Iberia vil åbne ni nye langdistanceruter

KLM åbner og lukker interkontinentale ruter