Nye flyruter måske på vej fra Danmark til Grønland

Ifølge grønlandske medier overvejer såvel Norwegian som Cimber Sterling at etablere flyruter til Grønland fra Aalborg og København.

Det delvist SAS-ejede Air Greenland er i dag alene om flybetjeningen mellem Danmark og Grønland. SAS valgte i foråret at lukke sommerruten fra København til Kangerlussuaq, der var programsat med tre ugentlige afgangefra maj til september.

Men nu lader der til at være konkurrence på vej.Ifølge boarding.dk.rapporterer det grønlandske medie Sermitsiaq, atCimber Sterling overvejer at benytte en af de nye Boeing 737-700 fly på en ny rute mellem Aalborg Lufthavn og Kangerlussuaq (Sønder Strømfjord).

“Vi er i en indledende fase. Vi får et ekstra Boeing-fly ind i flåden. Og det betyder, at vi overvejer, om der er basis for at flyve mellem Kangerlussuaq og Aalborg, eller om vi skal bruge vores kapacitet på en anden rute“, oplyser Network Development Manager Rikke Munk Christensen fra Cimber Sterling til Sermitsiaq.

Cimber 737 retro

Cimber Sterling fra Aalborg til Grønland?

Også det norske lavprisflyselskab Norwegian har overvejelser om at gå ind i markedet for flyvninger til Grønland. Ifølge Sermitsiaqvurderer Norwegian muligheden for at åbne ruter fra København og Aalborg til henholdsvis Kangerlussuaq og Narsarsuaq (Nuuk).

“Vi er offensive, når det gælder nye ruter. Der er vældig høje priser på den nuværende ruter over Atlanten. Og konkurrence på området vil betyde lavere priser til glæde for forbrugerne,“ siger CCO Daniel Skjeldam fra Norwegian.

Hvorvidt Cimber Sterling og Norwegians flytyper er de rigtige til betjening af Grønland er usikkert afhængig af mix af passager og fragt på flyvningerne. Air Greenland anvenderi dag Airbus A330-200 og Boeing 757-200 på selskabets ruter fra Danmark til Grønland.