En Airbus A320 fra Lufthansa. Foto: Lufthansa

Nye kabiner i Lufthansas kort- og mellemdistancefly

Lufthansa vil forny kabinerne i 38 Airbus A320 med flere forbedringer til passagererne. Blandt de nye tiltag vil der være dobbelt op med plads til kabinekufferter og mere benplads.

En lang række af kort- og mellemdistanceflyene hos Lufthansa står over for en stor fornyelse af kabinerne.

Således har det tyske flyselskab annonceret, at det fra foråret 2025 gradvis vil begynde at udstyre i alt 38 Airbus A320 med helt nye og innovative kabiner. Det nye kabineinteriør vil give passagererne betydeligt mere komfort og en premium-følelse, lyder det fra flyselskabet.

Det fortælles ikke, præcis hvilke A320-fly der vil få de nye kabiner, men opgraderingen tæller i hvert fald fly, der allerede er i drift hos Lufthansa.

Flåden af Airbus A320 hos Lufthansa består af i alt 53 A320-200, hvor flyene har en gennemsnitsalder på 10 år. Herudover har selskabet i alt 34 A320neo med en gennemsnitsalder på fire år.

Mere benplads og smartphone-holder
Lufthansa oplyser, at de nye kabiner i Airbus A320-flyene vil komme med særligt fire nye tiltag, som vil forbedre passagerernes oplevelse på kort- og mellemdistanceruterne.

Den første forbedring er, at de nye kabiner får kabinehylder, hvor der bliver plads til dobbelt så mange håndbagagekufferter eller -tasker i forhold til den nuværende situation. Bagagen vil nemlig fremover kunne placeres lodret på kabinehylderne, der er 40 procent større end de hidtidige.

Sæderne i de nye kabiner er fra den italienske producent Geven, og de vil tilbyde passagererne mere benplads med samme sædeafstand takket være den ergonomiske udformning af ryglænene.

Det tredje tiltag i de nye kabiner er, at hver passager får mulighed for at bruge en tablet/smartphone-holder. Således kan man se film og serier mere komfortabelt på egne enheder uden at skulle holde enhederne i hænderne eller lægge dem på bordet.

Endeligt vil de nye kabiner i A320-flyene fra Lufthansa også byde på en dedikeret USB-port i hvert sæde, som kan bruges til at oplade mobile enheder.

 

Relaterede artikler:

Lufthansa maler A320 i nyt design

Lufthansa blokerer bagerste sæder i A320neo

Nye kabiner i Lufthansa-flyene