Sådan bliver kabinerne på SAS' nye Airbus A320neo. Foto: Airbus (computergenereret billede)

Nye kabiner og Wi-Fi på SAS-fly

SAS bruger 400 mio. kr. på en omfattende kabineopgradering, så 115 nye og gamle SAS-fly om tre år vil have nye kabiner og trådløst internet.

SAS har givet sig selv og ikke mindst sine kunder en gave i anledning af selskabets 70-års fødselsdag, som var den 1. august, men for alvor bliver fejret lørdag i næste uge på 70-års dagen for første SAS-flyvning.

Gaven har en værdi af knap 400 mio. danske kroner og er en omfattende opgradering af kabinerne i hovedparten af selskabets kort- og mellemdistancefly, der desuden forsynes med Wi-Fi.

Airbus- og Boeing-fly
De første fly med den nye kabine bliver SAS’ 30 nye Airbus A320neo, som SAS modtager det første eksemplar af i oktober. Parallelt med leveringen af de 30 nye fly vil SAS fra 2017 frem til medio 2019 installere nye kabiner og udrulle trådløst internet i 70 af selskabets nuværende kort- og mellemdistancefly. Det vil være både Airbus- og Boeing-fly.

I 2015 frem til foråret 2016 installerede SAS’ nye kabiner i hovedparten af sine langdistancefly. Ud af 17 fly fik kun to ikke de nye kabiner, da det ene fly er leaset for tidsbegrænset periode og det andet fly opereres af en wet lease-operatør på en korttidskontrakt.

115 fly med nye kabiner
Med opgraderingen af kort- og mellemdistanceflåden kommer SAS i midten af 2019 op på at have 115 fly med nye kabiner og trådløst internet. Det vil dreje sig om langt hovedparten af de fly, som SAS selv opererer.

De ATR72-turbopropfly, som opereres af Jet Time og Flybe, samt de CRJ900 regionale jetfly, som opereres af Cimber A/S og CityJet på wet lease-kontrakter, vil ikke blive omfattet af kabineopgraderingen. Langt de fleste af de fly er dog også blevet leveret spritnye direkte fra fabrikken, da de begyndte at flyve for SAS. Det er kun de 12 CRJ900-fly, som Cimber A/S opererer, der ikke var helt nye. De havde en fortid hos SAS selv.

Tager skridtet videre
Designet i de opgraderede fly bliver i samme stil som den nye kabine på SAS’ langdistancefly, som har fået en enorm positiv modtagelse. Udover ekstra benplads, nye og mere bekvemme sæder og lamper, der justeres efter tid på døgnet, er A320neo også udstyret med USB-udtag i sædet.

Adgang til WiFi gives fra gate til gate, og med surfhastigheder på 12 mbit/s og højere pr. passager kan SAS-kunder anvende tiden ombord på at arbejde, surfe eller nyde streaming af musik, film og tv. Internet ombord på kortdistanceflyene vil være gratis for alle SAS EuroBonus-medlemmer og rejsende på SAS Plus.

”Mange af vores kunder rejser ofte med os, og vi spiller en vigtig rolle i mange menneskers hverdag. Opgraderingen, vi har gennemført på vores langdistancefly, er blevet enormt positivt modtaget, og nu tager vi skridtet videre med kort- og mellemdistanceflåden, hvor vi også investerer i meget hurtigt WiFi med surfhastigheder, der gør, at tiden ombord kan udnyttes til arbejde eller afslapning ved at streame en favoritserie,” forklarer Rickard Gustafson, administrerende direktør for SAS.

Første fly med højhastigheds-wifi, som muliggøres af leverandørens ViaSat’s satellitteknologi kommer i løbet af efteråret og vinteren 2017.

Gør livet enklere
Det er dog ikke kun passagererne, der kommer til at nyde godt af den nye WiFi-forbindelse. SAS har for nyligt også udstyret samtlige kabineansatte med iPad Mini’er, som sammen med WiFi gør, at personalet nemt kan få alle de nødvendige oplysninger før, under og efter en flyvning og derved kan give SAS-rejsende en endnu mere personlig betjening ombord.

”Da både passagerer og personale ombord bliver koblet til internettet, kan den personlige service tages et skridt længere, og vi fortsætter samtidigt med at udvikle vores digitale intelligente løsninger, som gør livet enklere,” siger Rickard Gustafson.

 

 

Relaterede artikler:

SAS: Nyt kabinedesign til mellemdistancefly

SAS overvejer WiFi i alle fly

SAS har afsluttet kabineopgradering

SAS udruller iPads til kabinepersonalet

Gå på virtuel oplevelse i nye SAS kabiner

Første smugkig ind i ny SAS-kabine