Iberia A330-300.

Nye Kina-ruter fra Alitalia og Iberia

Iberia åbner en helt ny rute til en kinesisk storby, mens Alitalia genåbner en anden Kina-rute. Samtidig forlader Iberia tre destinationer i Afrika og Mellemøsten.

Fra slutningen af juni i år får de rejsende mellem Spaniens hovedstad Madrid og den kinesiske storby Shanghai hele to nye direkte ruter at vælge imellem. Det sker når Iberia og China Eastern den 28. juni begynder at flyve på ruten. For Iberia er der tale om en helt ny rute, mens China Eastern vender tilbage efter mere end 13 års fravær.

Begge selskaber vil benytte Airbus A330-200 fly. Iberia vil betjene ruten tre gange om ugen med afgang fra Madrid tirsdag, fredag og søndag klokken 12.50. China Eastern vil flyve fra Madrid kl. 22.55 på tirsdage, torsdage, lørdage og søndage.

I den anden retning flyver Iberia kl. 11.00 mandag, onsdag og lørdag, mens China Eastern flyver kl. 12.15 tirsdag, torsdag, lørdag og søndag.

Vender tilbage efter 3,5 år
Iberia er ikke det eneste sydeuropæiske selskab, der til sommer vender blikket mod øst og ”Riget i midten”. Det samme gør Alitalia, der har besluttet at vende tilbage til Beijing 3,5 år efter at selskabet lukkede sin rute mellem Rom og Beijing. Nu genåbnes ruten den 18. juli med fire ugentlige flyvninger med Airbus A330-200.

I januar i år åbnede China Eastern en rute mellem den kinesiske by Wenzhou og Italiens hovedstad Rom med to ugentlige flyvninger med Airbus A330-200.

Iberia har desuden annonceret lukningen af ruterne til to destinationer i Afrika og Istanbul i den europæiske del af Tyrkiet. Den 7. maj flyves for sidste gang mellem Madrid og Istanbul Ataturk-lufthavnen med Airbus A319, som man nu gør fem gange om ugen. Tre dage senere flyves for sidste gang mellem Madrid og Lagos i Nigeria samt mellem Madrid og Accra i Ghana i Vestafrika. Begge ruter betjenes også med Airbus A319 henholdsvis fire og to gange om ugen.

 

Læs også:

Kineserne kommer

Tre nye ruter mellem Kina og Europa