Nye ruter på vej til Aalborg Lufthavn

Aalborg Lufthavn har igen fået medvind. Norwegian genindsætter ruten fra Aalborg til London-Gatwick fra slutningen af april måned næste år, mens Cimber Sterling har planer om at åbne en rute fra den nordjyske lufthavn til Stockholm. Og endelig får lufthavnen en ny Spies-destination næste sommer.

Der er glæde i Aalborg Lufthavn i disse dage. Efter Norwegians nylige meddelelse om vinterlukningen af ruten til London-Gatwick samt en kraftigt faldende indenrigsflytrafik, har det til tiderværet svært at finde optimismen i den nordjyske lufthavn.

Men den er atter vendt tilbage. Cimber Sterlings beslutning om kun at flyve leisure-ruter fra København og Aalborg vil uden tvivl styrke passagergrundlaget på disse ruter, der næste sommer går fra Aalborgtil Málaga, Palma (Mallorca) Antalya og Chania (Kreta).

Rute til Stockholm

Og der kan være mere trafik på vej fra Cimber Sterling. Selskabets Chief Commercial Officer Jacob Krogsgaard bekræfter overfor CHECK-IN.dk, at man er langt fremme i planerne om en regionalrute fra Aalborg til Stockholm i sommerprogrammet 2012, der starter den 25. marts næste år.

“Vi overvejer ruter til Stockholm fra andre jyske lufthavne end Billund,“ siger Jacob Krogsgaard.

Dermed kan Aalborg Lufthavn få et længe næret ønske opfyldt. Stockholm-ruten har nemlig stået øverst på lufthavnsdirektør Søren Svendsens ønskeseddel i meget lang tid.

Cimber Sterling flyver allerede i dag fra Aalborg til Oslo med 10 ugentlige rundture.

Norwegian tilbage til London

Men udover Cimber Sterlings planer, har det norske lavprisflyselskab Norwegian allerede besluttet, at vinterlukningen af ruten til London-Gatwick ikke skulle blive af permanent karakter.

Således genåbner Norwegian ruten fra Aalborg Lufthavn søndag den 29. april 2012. I den kommende sommersæson bliver der tre ugentlige afgange på henholdsvis tirsdage, torsdage og søndage.

“Der skal være lønsomhed i voresruter, og det kan der ikke være på London-rutenover en vinter baseret på tidligere erfaringer,“ siger presse og markedschef Johan Bisgaard Larsen fra Norwegian.

Der flyves i den nye fartplanpå hverdage kl. 19.10 fra Aalborg med ankomst i Gatwick Airport kl. 20.00. Herefter flyves der retur kl. 20.30 med ankomst i Aalborg Lufthavn kl. 2315. Om søndagen er tidtabellen dog senerelagt med 40 minutter, således at man først kan være hjemme i Aalborg fem minutter før midnat.

Sommercharter til Gran Canaria

Det er ikke kun på rutetrafikken, at Aalborg Lufthavn har vind i sejlene. I den kommende sommer vil rejsearrangøren Spies forsøge sig med flyvninger fra Aalborg til Gran Canaria. Et bemærkelsesværdig satsning, idet Gran Canaria normalt kun er en vinterdestination

“Stadig flere får øjnene op for det meget behagelige klima om sommeren. Vejret sammenlignes med vejret på en dansk sommerdag, når det – en sjælden gang – viser sig fra sin allerbedste side,“ sigerJan Vendelbo, der er direktør i Spies.

Det bliver det danske charterflyselskabJetTime, der fra den 28. juni med et Boeing 737-flyhver uge vil flyve 148 gæster fra Aalborg til Gran Canaria.

For blot 14 dage siden kunne Star Tour annoncere Cypern som ny charterdestination fra Aalborg Lufthavn – også fra den kommende sommer.