Airbus A320-200neo fra SAS. (Foto: SAS)

Nye SAS-fly skal til eftersyn i Estland

SAS har indgået en aftale med Magnetic MRO i Estland om større eftersyn på selskabets nye Airbus A320neo.

Moderne passagerfly gennemgår løbende eftersyn, hvilket afhænger af, hvor mange timer det pågældende fly har været i luften, og hvor mange starter og landinger, der er gennemført.

De såkaldte A-check bliver ofte foretaget af flyselskabets egne mekanikere hjemme  på basen, for hver 400 til 600 timer, hvor flyet har været i luften eller for hver 200 – 300 operationer. Men når det hander om C-, og D-checks, så vælger man ofte at sende flyene afsted til et certificeret værksted, der er specialister i større eftersyn.

SAS har netop indgået en såkaldt Total Technical Care-aftale med Magnetic MRO, der hører hjemme i Tallinn i Estland. Det er de nye Airbus A320-200neo i SAS-flåden, der fremover skal til eftersyn hos den estiske leverandør. Fra efteråret 2018 og frem til vinteren 2020 skal Magnetic MRO samlet gennemføre 23 checks på SAS-flyene.

“Vi er glade for, at SAS har valgt Magnetic MRO til A320neo flyenes vedligeholdelsesprogram. Dette er en historisk aftale for os, da Airbus A320neo-familien stadig er en meget ung generation og ikke en flyvemaskine, som man ser hver dag i Estland. Hos Magnetic MRO venter vi dog ikke på nye aftaler før vi uddanner vores medarbejdere mod nye muligheder. Vi er altid klar til nye udfordringer og ser frem til at levere en høj service som forventet,”siger Sergei Shkolnik, der er teknisk direktør hos Magnetic MRO.

Langvarigt samarbejde
SAS har i dag 16 fly af typen A320-200neo, og yderligere to fly er på vej. Samlet får SAS leveret 30 fly af denne type, hvoraf de ni vil være indregistreret i Irland og operere på den irske driftstilladelse hos Scandinavian Airlines Ireland.

Magnetic MRO er i forvejen samarbejdspartner til SAS, og det estiske selskab har en imponerende kundeliste med nogle af de største flyselskaber i Europa.

“SAS er en trofast partner og kunde, og et af de flyselskaber, der bedst kender vores service og kvalitet. Loyalitet og tillid til vores services og ledelse har altid fået os til at række frem mod nye udfordringer, og det betyder, at vi nu kan åbne dørene på vid gab for servicering af A320neo hos Magnetic MRO,” lyder det fra Risto Mäeots, der er administrerende direktør i selskabet.

 

Relaterede artikler:

SAS flytter A320neo fra norsk til svensk register

SAS sætter første A320neo i drift

Første flyvning med SAS A320neo