Pilot og kabineansat fra British Airways. (Foto: Nick Morrish | British Airways | PR)

Neglelak tilladt for samtlige kabineansatte og piloter

Fremover må British Airways’ flypersonale uanset køn være iført neglelak, makeup eller synlige smykker, når de er på arbejde. De nye regler skal skabe et mere inkluderende arbejdsmiljø.

Synlige tatoveringer og piercinger, flere tilladte frisurer samt muligheden for at gå med diskret makeup uanset køn. I løbet af i år har flere flyselskaber lempet kravene til de kabineansatte og piloternes uniform og fremtoning.

Senest er det British Airways, der har ændret i det uniformeringsregulativ, der gælder for de ansatte. Det skriver The Guardian, der har set en intern skrivelse, hvori de nye regler beskrives.

Konkret betyder det, at såvel kabineansatte som piloter uanset køn gerne må møde på arbejde, selvom er iført makeup, synlige piercinger, falske øjenvipper eller neglelak, ligesom alle ansatte i uniform fremover må medbringe en håndtaske på jobbet.

Visse farver er forbudt
I skrivelsen opfordrer flyselskabet de ansatte til at benytte ”diskret makeup” samt at sigte efter et ”naturligt udtryk”. Selvom neglelak fremover bliver tilladt for alle ansatte, må neglene fortsat ikke være lakerede i sort eller neonfarver.

Som en del af lempelsen af reglerne for uniformering, bliver det også tilladt for personalet at sætte deres hår i en såkaldt man bun, hvor håret samles i en knude på den bagerste del af hovedet. Ifølge flyselskabet er beslutningen om de nye regler blevet truffet ud fra et ønske om at give medarbejderne større muligheder for at udtrykke sig.

”Vi er stolte af alle vores kolleger os British Airways, og vi har et ønske om at skabe et inkluderende arbejdsmiljø. Derfor har vi formuleret disse opdaterede regler for at pleje, udseende og tilbehør, som skal gøre det muligt for vores kolleger at være den mest autentiske udgave af dem selv på arbejdspladsen hver eneste dag.”

Fastholder regel om kønsbestemte uniformer
Et af de flyselskaber, der har ændret uniformeringsregulativet i løbet af i år, er Virgin Atlantic. Tidligere i år gjorde flyselskabet det muligt for de ansatte at have synlige tatoveringer på arbejde og efterfølgende har man givet medarbejderne frit valg i forhold til hvilken uniform, som de ønsker at benytte.

Før har det været et krav hos Virgin Atlantic, at kvindelige ansatte ikke går med bukser og mandlige medarbejdere ikke ifører sig en nederdel i arbejdstiden, men sådan er det ikke længere. Nu bestemmer selskabets ansatte selv hvilken beklædningsdel, de føler sig bedst tilpas i.

Det eksempel følger British Airways dog ikke, men i de nye regler fastholder flyselskabet derimod et krav til, at de ansatte benytter en kønsbestemt uniform.

I løbet af i år har også Eurowings Discover og AirBaltic ændret de gældende regler således, at de ansatte må have synlige piercinger og tatoveringer. I august var meldingen fra SAS dog, at det skandinaviske flyselskab på daværende tidspunkt ikke overvejede lignende ændringer i uniformeringsregulativet.


Relaterede artikler:

SAS fastholder tatoveringsregler

Endnu et flyselskab accepterer synlige tatoveringer

Flyselskab tillader synlige tatoveringer