Airbus A320-200-fly fra BA Euroflyer. (Foto: British Airways | PR)

Fem nye Europa-ruter fra British Airways

BA Euroflyer vil i løbet af i år etablere fem nye ruter fra Gatwick til destinationer i Europa. Driften på fire af ruterne går i gang i sommertrafikprogrammet, mens den sidste beflyves fra december.

I begyndelsen af december sidste år, kom det frem at flyselskabet BA Euroflyer, der blev stiftet som en produktionsplatform under British Airways, havde modtaget en kommerciel driftstilladelse fra de civile luftfartsmyndigheder i Storbritannien.

Selskabet råder indtil videre over et Airbus A320-200-fly, da de fleste flyvninger i løbet af 2022 blev gennemført med materiel fra moderselskabet British Airways, som dog har truffet beslutning om, at flyselskabet vil overføre 19 fly – ti Airbus A320 samt ni Airbus A321 – til BA Euroflyer i den kommende tid.

I løbet af både sommer- og vintertrafikprogrammet i år vil BA Euroflyer derudover øge selskabets tilstedeværelse på afgangstavlerne i London-lufthavnen Gatwick med flyvninger, der skal foretages under selskabets egen driftstilladelse.

Starter til maj
Tidligere har BA Euroflyer offentliggjort, at selskabet i årets sommertrafikprogram vil beflyve 30 destinationer, og nu tilføjes yderligere fire samt en enkelt i vintertrafikprogrammet.

Det drejer sig om en rute til den sydfranske by Montpellier, der vil blive befløjet tre gange ugentligt – tirsdag, torsdag og lørdag – fra den 27. maj i år. Dagen efter påbegyndes flyvningerne på selskabets nye rute mellem Gatwick og lufthavnen i Salzburg. De vil finde tirsdag, torsdag og lørdag.

To dage senere har flyselskabet premiere på en rute til Korfu, som vil blive betjent om tirsdagen, onsdagen og lørdagen. En gang om ugen vil BA Euroflyver også flyve til Mykonos. Det vil være om lørdagen, og driften på denne rute sættes i gang den 10. juni.

Offentliggør ny vinterruter
Som et led i vintertrafikprogrammet etablerer BA Euroflyer fra den 8. december en rute til Innsbruck Airport i Østrig med otte ugentlige flyvninger på to forskellige rutenumre. Den ene vil have afgange mandag, onsdag, torsdag, lørdag samt søndag, mens flyvningerne på det andet vil finde sted fredag samt lørdag og søndag.

Tom Stoddart, der er fungerende koncernchef hos BA Euroflyer, fortæller, at han er glad for den variation, som der – i hans optik – er i de nye ruter fra den britiske hovedstadslufthavn.

”Det er en glæde at opleve, hvordan vores trafikprogram af korte ruter fra Gatwick vokser. Der er en bredde i de omtalte nye ruter, som gør, at der både er noget for de rejsende, der interesserer sig for at ligge på stranden, stå på ski eller tage på eventyr.”


Relaterede artikler:

19 fly overføres til BA Euroflyer

British Airways er tilbage i Gatwick med nyt selskab

BA EuroFlyer klar med 35 ruter fra London Gatwick