Start-up-selskabet Fly Coralway fra Tahiti opgiver planerne om at komme i luften. Foto: Fly Coralway

Nyt flyselskab opgiver at komme i luften

Et start-up-flyselskab fra Tahiti har måtte sande, at det trods ihærdig indsats ikke kan realisere planerne om at komme på vingerne. Årsagen er manglende finansiering, lyder det.

Det første flyselskab i 2024, der må opgive planer om at komme i luften med passagerfly, kommer fra Tahiti i Fransk Polynesien.

Således oplyser start-up-selskabet Fly Coralway på sin Facebook-side, at det må opgive projektet ”på grund af manglende finansiering” samt eftervirkningerne af coronapandemien. Planen var at forbinde Fransk Polynesien med Ny Kaledonien.

’Jeg beklager at måtte meddele, at det i slutningen af dette år, 2023, er blevet besluttet at afslutte luftfarts-start-up-projektet Fly Coralway,’ lød det i et opslag fra grundlægger Louis Alphonse på Facebook 30. december 2023.

’Hvis betingelserne så ud til at være gode før coronapandemien, er vores velbegrundede håb om at iværksætte operationer ikke længere gennemførlige på grund af manglende finansiering.’

Indledte arbejdet i 2020
Mere konkret havde Fly Coralway planer om også at forbinde Samoa, Wallis, Futuna samt Fiji med Fransk Polynesien og Ny Kaledonien på den såkaldte ”koralrute”.

Flyselskabet havde udskudt sin lancering flere gange, siden det annoncerede sine ambitiøse planer første gang i 2020. Planerne var at benytte fly af typen Airbus A220-300 med to kabineklasser.

I slutningen af 2020 sikrede Fly Coralway sig ellers et Air Transport License (ATL) fra regeringen i Fransk Polynesien, men på daværende tidspunkt havde pandemien betydet langt mindre rejseaktivitet i regionen. Og dermed spoleret selskabets spæde planer for at komme i luften.

Selv om Fransk Polynesien har fået turisterne tilbage efter pandemien, lykkedes det altså ikke Fly Coralway at lukrere på dette. Allerede i august 2023 blev projektet forsøgt givet videre.

’Covid har markant påvirket lanceringen af Fly Coralway, og jeg har ikke længere midlerne til at udføre dette ambitiøse projekt. For ikke at miste frugterne af kollektivt arbejde over flere måneder, vil jeg gerne sælge Fly Coralway-projektet, så dette initiativ overlever,” skrev Louis Alphonse på selskabets Facebook-side 23. august.

 

Relaterede artikler:

Pressen kritisk over for nyt flyselskab

Vil tilbyde luksus-langruter fra Europa

Ét flyselskab står for syv af sidste 10 flyvninger i 2023