Den første Embraer E190 til det nye italienske flyselskab EGO Airways. Foto: EGO Airways

Nyt italiensk flyselskab klar til start

EGO Airways er navnet på et nyt italiensk flyselskab, der indleder flyvninger fra 28. marts 2021. Selskabet vil fokusere på indenrigsruter betjent med Embraer-fly.

Italienerne kan se frem til et nyt regionalt flyselskab, der vil forbinde en række italienske byer fordelt i hele landet.

Selskabets navn er EGO Airways, og første fly går på vingerne 28. marts 2021. 

I første omgang er der leaset én 12-årig Embraer E190 fra German Airways og endnu et Embraer-fly er på vej til EGO Airways, bekræfter en talsmand fra det tyske selskab over for Aerotelegraph. Det første fly har registreringen I-EGOA og blev leveret på en leasingaftale fra German Airways i oktober sidste år, mens det andet fly bliver wetleaset fra det tyske selskab.

EGO Airways vil have baser i Forli International Airport i regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italien og Catania-Fontanarossa Airport på Sicilien. Selskabet indleder flyvninger med de to Embraer-fly og vil betjene Firenze, Parma, Bari og Lamezia, mens Cagliari, Milano-Bergamo og Rom tilføjes i juni i år.

EGO Airways indleder italienske indenrigsflyvninger fra 28. marts 2021. Grafik: EGO Airways

Er overbevist om højt vækstpotentiale
De første tre ruter kommer specifikt til at være mellem baserne Forli og Catania samt ruterne Bari-Firenze og Firenze-Parma; alle åbner med otte ugentlige flyvninger. Få dage senere vil der også være fly fra Lamezia til henholdsvis Firenze, Forli og Parma med hver seks ugentlige afgange.

”For mere end et år siden besluttede vi sammen med min far og de andre partnere at investere i EGO Airways – stærkt overbevist om det høje vækstpotentiale i dette projekt. Et projekt, som jeg i dag mere end nogensinde regner som innovativt og vindende. Dette har mange andre i branchen bekræftet – og ikke kun dem, som vi præsenterede projektet for,” siger Marco Busca, præsident i EGO Airways.

”… og jeg kan bekræfte, at vores mål er at gøre EGO Airways til at være et udgangspunkt for den italienske luftfart på internationalt plan inden for fem år.”

EGO Airways blev etableret i 2019 af tre italienske iværksættere med mange års erfaring i luftfartsbranchen. Selskabet beskriver sig selv som et ægte italiensk flyselskab, der giver kunderne mulighed for at skræddersy flyrejsen. Oplevelsen skal være autentisk, og der vil blandt andet blive tilbudt gourmetmad baseret på friske, lokale ingredienser.

Tre kabineklasser og stort miljøfokus
Det vil være muligt at bestille billetter til tre kabineklasser hos EGO Airways: JUST GO, LOUNGE og PRIVATE. Flyselskabet har således lagt kræfter i at finde helt nye navne frem for at bruge de oftest anvendte som eksempelvis Economy Class og Business Class.

EGO Airways vil fra begyndelsen lægge vægt på værdier som miljø og fremme af Italien, og denne filosofi har været grundlag for valg af medarbejdere og lokale partnerskaber. Flyselskabet påpeger, at det vil gøre flere bestræbelser på at reducere det miljømæssige aftryk fra sine flyvninger.

 

Relaterede artikler:

Det nye Alitalia vil i luften med 50 fly

Italiens næststørste flyselskab indstiller driften

Italien forbyder brug af bagagehylder