Mistral Air skal flyve for Ernest. (Foto: Lucian Ojog)

Nyt italiensk lavprisflyselskab opkaldt efter Hemingway

Et nyt italiensk lavprisflyselskab hedder Ernest og er opkaldt efter den amerikanske forfatter og eventyrer, Ernest Hemingway. Der benyttes danskregistrerede fly fra Mistral Air.

Italien har fået et nyt lavprisflyselskab, der går på vingerne den 1. juli. Flyselskabet kalder sig slet og ret Ernest og har et logo, der i stregtegning symboliserer en skægget og glad mand.

“Jeg er rejsende, forfatter og drømmer. Jeg har familie over hele verden. Jeg har mødt mange mennesker i mit liv, store og små, og allesammen med forskellige behov. Jeg har lyttet til deres historier og jeg har tænkt over, hvordan deres planer kunne blive virkeliggjort. Mest af alt har jeg lært, at mennesker blot ønsker at mødes og være sammen.” Sådan lyder den indledende beskrivelse af selskabet på hjemmesiden FlyErnest.com.

FlyErnestSå er man ikke i tvivl om, at inspirationen er hentet hos den amerikanske forfatter og eventyrer Ernest Hemingway. der agerede ambulancefører ved fronten for Italien under 1. verdenskrig. Her blev Hemingway såret af en østrigsk mortergranat, og fik senere en tapperhedsmedalje af den italienske regering for at have reddet flere italienske soldater trods sin egen tilstand. Hemingway kom til skade ved et flystyrt under en safari i Afrika i 1952, hvorefter han led af smerter og depressioner resten af livet. Han tog sit eget liv den 2. juli 1961.

Med danskregistrerede fly
Konceptet fra Ernest er meget enkelt. Der flyves fra ni italienske lufthavne til Tirana i Albanien. Lufthavnene er Ancona, Bari, Perugia, Pescara, Trieste, Milano-Bergamo, Firenze, Pisa samt Rimini. Prisstrukturen er også relativt simpel. Alle priser starter ved 38,50 euro – eller godt 285 kroner – per vej, hvilket ifølge Ernest er billigere end en middag for to personer.

“Hos os er der ingen skjulte omkostninger eller indviklede regler. Hos os er der kun behagelige overraskelser, fordi tiden du tilbringer med at søge og sammenligne komplicerede tilbud i stedet skal bruges til at få det bedste ud af dagen. Jeg bliver nødt til at løbe nu, mit fly er klar til afgang. Jeg håber at støde ind i dig igen meget snart. Ernest.”

Flyvningerne gennemføres med ATR72-500 fly i samarbejde med det italienske charterflyselskab Mistral Air, der beskæftiger i alt fem fly af denne type. Tre af disse fly er indregistreret i Danmark og ejes af Nordic Aviation Capital i Billund.

Mistral Air blev etableret tilbage i 1981 af mestersvømmeren Carlo Pedersoli, der senere blev kendt under scenenavnet Bud Spencer i en række spaghetti-westernfilm. Bud Spender døde i øvrigt tidligere i denne uge i en alder af 86 år.

 

Relaterede artikler:

Danskregistreret fly tabte næsehjulet