Den nye Atmosphère-kabine på Bombardier CRJ900-flyene.

Nyt kabinedesign i CRJ900-fly

Amerikanske Delta Air Lines modtager senere i år de første CRJ900-fly, som er indrettet med den nye Atmosphère-kabine med mere lys og plads.

Bombardiers CRJ900-jet er et kendt fly blandt skandinaviske flypassagerer, da SAS anvender flyet på mange af sine indenrigsruter, interskandinaviske og regionale ruter, som irske CityJet betjener med i alt 22 CRJ900-fly.

I USA benytter blandt andre Delta Air Lines flytypen under det regionale brand Delta Connection, og nu bliver Delta lanceringskunde på et nyt kabinedesign i det regionale jetfly. Delta har bestilt 20 nye CRJ900-fly, som er udstyret med Bombardies nye Atmosphère-kabine.

De nye CRJ900-fly får i Deltas to-klasses konfiguration plads til 70 passagerer, mens flyet i CityJet/SAS-udgaven har plads til 90 passagerer i én klasse. Delta får leveret det første fly med det nye kabinedesign i slutningen af 2018.

Bedre plads til håndbagagen
Den nye Atmosphère-kabine er mere rummelig end tidligere udgaver af CRJ900-kabinen. Der er blandt andet kommet nye og mere rummelige bagagebokse over sæderne, ligesom indgangen til kabinen er blevet større, og der er mere ”skulderplads”, når man står oprejst i kabinen.

Flyet har også fået større vinduer og ny LED-belysning med mulighed for at skabe forskellige stemninger med farver og lysstyrke.

Over 1.950 CRJ-fly i ordre
Med den nye ordre fra Delta Air Lines har de canadiske Bombardier-fabrikker i alt ordrer på 1.953 fly i CRJ-serien. Den omfatter foruden CRJ900 også den mindre CRJ700 med 66-78 sæder og den større CRJ1000 med 97-104 sæder. CRJ900 er den mest populære udgave af flyet.

CRJ-flyene benyttes af en række amerikanske selskaber og herudover findes flyene også hos selskaber som Lufthansa, Air France-datterselskabet HOP, spanske Air Nostrum og indonesiske Garuda, som blandt andet har leaset CRJ1000 fra det danske selskab Nordic Aviation Capital i Billund.

CityJet har netop besluttet at lease yderligere syv CRJ900-fly fra det britiske leasingselskab Falko Regional Aircraft, som sidste år overtog 11 fly af typen fra SAS i forbindelse med det skandinaviske selskabs salg af Cimber A/S.

Relaterede artikler:

CityJet anskaffer yderligere syv CRJ900-fly

SAS: Vi skal have mere stabil kvalitet fra CityJet

CRJ1000 flyver nu i SAS-farver