Air Canada - Boeing 787-9 Dreamliner (Foto: Air Canada)

Nyt look til Air Canada-fly

Air Canada kunne i sidste uge afsløre et nyt design på flyene, nye uniformer til personalet samt nye menuer til passagererne om bord på flyene.

Et af de mest genkendelige flag i verden tilhører Canada, der arealmæssigt er verdens næststørste land. Flaget kaldet i daglig tale “Maple Leaf”, hvilket oversat til dansk betyder ahornblad, men rent faktisk er det et 11-takket lønneblad, der findes i en hvid kvadrat i midten af det røde canadiske flag.

Netop Maple Leaf-flaget har været en synligt kendetegn hos Air Canada, siden flyselskabet blev etableret i 1936. Maple Leaf er da også bevaret i det nye design på Air Canada-flyene som blev præsenteret i sidste uge samtidigt i Toronto, Montreal og Vancouver. Det særlige Air Canada logo indeholdende det karakteristiske Maple Leaf-logo finder man på halen, motorerne og forrest på flyets krop i det nye design. Herudover optræder selve nationalflaget ved siden af registreringsbogstaverne på hvert fly.

De nye fly har som udgangspunkt hvid bemaling, men selve maven på flyene er blevet sort, og det samme er tilfældet med motorerne og halen. Dermed har Air Canada valgt at gå tilbage i tiden, da flyene fra 1993 til 2003 også havde den sorte farve på halerne. Selve logoet også kaldet “Air Canada Rondelle” har ikke været på flyhalerne siden 1992, så det vender tilbage efter 24 års fravær.

“Air Canadas nye bemaling signalerer et omdrejningspunkt omkring vores 80-årige historie. Samtidig med, at Canada kan fejre 150 året for uafhængighed, kan vi præsentere fremtidens Air Canada, der repræsenterer vores nations styrke og den fremsynede ånd hos vores flyselskab. På vegne af vores 30.000 ansatte i hele verden, kan jeg sige, at det er et privilegium at bære Canadas flag, og vi er stolte over, at vi præsentere vores land på den bedst mulige måde, når vi udvider mod nye horisonter og flyver til flere end 200 destinationer på seks kontinenter,” sagde Benjamin Smith, direktør for passagerafdelingen i Air Canada, ved præsentationen i Toronto.

Nye uniformer til Air Canadas personale introduceres i 2017 (Foto: Air Canada)

20.000 nye uniformer
Ændringen af bemalingen på flyene er et større arbejde. Selskabet egen flåde består af 167 fly, og et næsten ligeså stort antal fly fra regionale partnere skal også en tur gennem malerhallen i den nærmeste fremtid. De første tre fly, der blev brugt ved præsentationen i sidste uge, står dog klar i det nye design, der er udarbejdet af den internationale designvirksomhed Winkreative.

Samtidig med præsentationen af den nye flybemaling, blev de nye uniformer også præsenteret. De er designet af canadiske Christopher Bates i koksgrå og sort med tilhørende hvide skjorter og røde slips eller tørklæder. Flyselskabets piloter, kabineansatte og jordpersonale i lufthavnene, hvilket omfatter omkring to tredjedele af de samlet 30.000 ansatte, vil inden udgangen af året tage de nye uniformer i brug.

En tredje ting for at markere et nyt Air Canada vil være de måltider, der bliver serveret om bord. Der kommer nye vine på kortet og eksempelvis italiensk Lavazza-kaffe og fine canadiske oste fra Quebec-området. Alt dette sker fra april måned.

I 2016 lancerede Air Canada ikke færre end 15 internationale flyruter, og i 2017 vil 11 nye internationale ruter blive en del af rutenetværket, heriblandt ruterne fra Montreal og Toronto til Keflavik-lufthavnen ved Reykjavik. Selskabet har idag modtaget 23 ud af 37 nye Boeing 787 Dreamliner-fly, og i slutningen af 2017 vil Air Canada modtage det første af 61 Boeing 737 MAX-fly. Endelig vil Air Canada i 2019 tage hul på en levering af de første 45 af op til 75 nye Bombardier CS300-fly.

 

Relaterede artikler:

Air Canada med to nye nordiske ruter

Air Canada med to nye nordiske ruter

Delta sælger 19 Air Canada-fly til dansk selskab

Air Canada udvider Dreamliner-flyvninger til CPH

Air Canada udvider atter på København