Foto: Plus Ultra Lineas Aereas.

Nyt spansk flyselskab debuterer på to sydamerikanske ruter

Nye flyselskaber starter ruter op med ældre brændstofslugende fly som følge af de lave oliepriser. Seneste eksempel er et spansk flyselskab, der vil flyve til Sydamerika.

På lørdag den 18. juni er der premiere for egentligt ruteflyvning for det nyetablerede spanske flyselskab, Plus Ultra. Selskabet, der blev etableret i 2015, har hidtil fløjet charter- og ACMI-flyvninger, hvor der har været besøg i lufthavne i Madrid, Bilbao, Vitoria, Alicante, Paris, Milano, Toulouse, Caracas, Buenos Aires, Mombasa, Zanzibar, Dubrovnik, Kreta, Cypern samt Gøteborg.

Premiereflyvning i rutetrafikken går fra Madrid til Santo Domingo i Den Dominikanske Republik, hvortil der flyves to gange ugentligt med Airbus A340-300 kapacitet. Selskabets to A340-fly er indrettet med 303 sæder, fordelt med 18 på Business Class og 285 på Economy Class. På ruten til Santo Domingo kommer Plus Ultra i direkte konkurrence med Iberia og Air Europa, der hver har en daglig afgang til Santo Domingo.

Dagen efter den 19. juni åbner Plus Ultra på ruten fra Madrid til Lima, hvor der flyves tre gange ugentligt med A340-300. Denne rute er dog mere konkurrencefølsom med op til seks daglige afgange fordelt på selskaberne LAN Airlines, Iberia og Air Europe samt nu også Plus Ultra. Der flyves med hele tre versioner af den brændstofslugende Airbus A340, henholds versionerne 300, 500 og 600. Herudover benytter selskaberne Boeing 767-300 samt Airbus A330-200 på ruten.

18 år gamle fly
Der er en stigende konkurrence til det mellem- og sydamerikanske marked fra Spanien. Iberia presses af Air Europa og nu også Plus Ultra, og inden længe frygter man, at Norwegian også kommer på banen.

Indtil videre holder man øje med Plus Ultra, der har fået flyselskabskoden PU, der tidligere har tilhørt Pluna i Uruguay, der måtte indstille driften den 5. juli 2012.

De to Airbus A340-300 fly hos Plus Ultra har en gennemsnitsalder på lidt mere end 18 år. Begge fly blev oprindeligt leveret til Singapore Airlines og har sidenhen tilhørt Gulf Air samt græske Hellenic Imperial Airways.

 

Relaterede artikler:

Spansk lavprisflyselskab klar til langdistanceruter

Norwegian åbner base i Madrid

Nye latinamerikanske onestop-destinationer fra CPH

Iberia vender tilbage til Cuba