Vacciner mod COVID-19. (Foto: Shutterstock | M-Foto)

Øget pres for vaccinekrav på indenrigsflyvninger

USA’s ledende sundhedsrådgiver Anthony Fauci anbefaler, at der skal indføres vaccinekrav på amerikanske indenrigsflyvninger. Lægen mener, at et sådan krav kan føre til, at flere tager imod en COVID-19-vaccine.

En gråhåret mand iført et diskret par briller toner frem på skærmen. Manden er lægen Anthony Fauci. Han har delt vandene i USA, fordi han har været fortaler for mundbind, nedlukninger og vaccinationer. 

Til dagligt er Anthony Fauci leder af National Institute of Allergy and Infectious Diseases, hvilket er modsvarigheden til Statens Serum Institut. Derudover betragtes han som USA’s førende ekspert inden for infektionssygdomme. I løbet af COVID-19-pandemien har han løbende rådgivet henholdsvis præsident Trump og præsident Biden.

Nu taler lægen i flere tv-interviews for, at der indføres vaccinekrav på indenrigsflyvninger. Siden 8. november har internationale rejsende skulle være færdigvaccinerede og kunne fremvise en negativ test ved indrejse i USA. De samme regler gælder dog ikke ved indenrigsflyvninger.

Kan få flere til at blive vaccineret
I et interview i talkshowet ”Morning Joe”, der sendes på den amerikanske kanal MSNBC sagde Anthony Fauci for nyligt, at et vaccinekrav for indenrigspassagerer bør overvejes. Lægen mener, det kan føre til, at flere personer vælger at lade sig vaccinere. Det skriver HuffPost.

Han peger på, at den slags krav har haft en lignende effekt, når de er blevet indført på andre områder. Det drejer sig blandt andet om vaccinekrav, hvis amerikanere vil studere på universitetet eller arbejde for visse firmaer.

“Når man gør vaccination til et krav, er det endnu et incitament til at få flere mennesker til at blive vaccineret Jeg mener, at et vaccinationskrav på indenrigsflyvninger bør overvejes seriøst,” lyder det fra Anthony Fauci i interviewet på den amerikanske nyhedskanal.

Omikron bekymrer
Tidligere på måneden fortalte præsident Joe Biden, at han ikke har planer om at forbyde ikke-vaccinerede passagerer at stige ombord på et indenrigsfly. Det forlyder heller ikke, om Anthony Fauci har tænkt sig at anbefale kravet til præsidenten.

Udmeldingen fra den amerikanske læge kommer på et tidspunkt, hvor omikronvarianten også er begyndt at sprede sig i USA. I øjeblikket står den mere smitsomme variant for de fleste tilfælde af nye smittede i landet.

Anthony Fauci er ikke den eneste, der er fortaler for et vaccinationskrav. I november sendte flere fremtrædende demokrater et åbent brev til præsident Joe Biden, hvori de argumenterede for det samme. I alt skrev 35 demokratiske politikere under på brevet.

 

Relaterede artikler:

Ryanair-boss: Lad ikke uvaccinerede idioter flyve

593 uvaccinerede United-ansatte opsiges

Nej til vaccine koster 1.250 kroner om måneden