Rejsende i Hartsfield Jackson Atlanta International Airport i begyndelse af marts 2020. (Foto: Chad Davis | CC 2.0)

USA: Foreslår restriktioner for indenrigsrejser

Demokratiske politikere i USA beder nu præsident Joe Biden om at indføre krav om, at passagerer skal være vaccinerede eller kunne fremvise en negativ coronatest, hvis de vil rejse indenrigs.

Det kræver to vaccinestik og en negativ test, hvis internationale rejsende vil ind i USA. Der kræves dog intet, hvis man rejser mellem de forskellige stater. Det får nu en gruppe af politikere til at opfordre præsident Joe Biden til at indføre krav om vaccination eller en negativ test på indenrigsrejser. 

Det er den amerikanske fejring af Thanksgiving, der i første omgang vækker bekymring hos politikerne. Fejringen finder i år sted den 25. november. I den anledning rejser mange amerikanere hjem til deres familie i andre dele af landet. Det giver potentiale for stor smittespredning.

Det har nu fået den demokratiske senator Dianne Feinstein samt de to medlemmer af Repræsentanternes Hus Don Beyers og Ritchie Torres, begge demokrater, til at forfatte et åbent brev til præsident Joe Biden. Sidenhen har 33 andre politikere også skrevet under.

Holder sig fortsat væk
“Nu hvor landet nærmer sig feriesæsonen, så beder vi om, at du (præsident Joe Biden, red.) stiller krav til flypassagererne om at fremlægge bevis for fuld vaccination mod COVID-19 eller en negativ test for at gå ombord på et indenrigsfly,” lyder det i det åbne brev.

Det er dog ikke kun luftfarten, der bør underlægges nye rejserestriktioner. Politikerne foreslår det samme for tog og andre populære transportformer forud for både Thanksgiving men siden hen også julen, hvor antallet af rejsende mellem staterne endnu en gang stiger.

Ifølge politikerne, så undgår mange amerikanere fortsat at opholde sig i mindre, lukkede rum i længere tid i frygt for COVID-19. De mener, at restriktioner vil føre til en højere tryghed, der kan medvirke til, at flere køber en rejse, tager på hotel eller lignende.

Kan få flere til at lade sig vaccinere
I disse dage arbejdes der på at gøre det muligt for danske arbejdsgivere at bede deres medarbejdere om at fremvise gyldigt coronapas. Den praksis bruges allerede i USA og har fået flere til at lade sig vaccinere. Politikerne håber, at rejserestriktionerne vil få en lignende effekt.

“Succesen med vaccinekrav i den private sektor har vist, at krav om at vise bevis for vaccination på indenrigsflyvninger har potentialet til at øge vaccinationsraten i befolkningen,” skriver Dianne Feinstein, Don Beyers, Ritchie Torres samt 33 andre til præsident Joe Biden.

“Forskning fra Kaiser Family Foundation har vist, at uvaccinerede mennesker ville være betydeligt mere tilbøjelige til at blive fuldt vaccineret, hvis det var et krav for at flyve. Det er i folkesundhedens interesse at vedtage disse vaccinationskrav for amerikanske flyrejser.”

 

Relaterede artikler:

Luftfarten jubler over USA-genåbning

1,5 millioner flypassagerer på én dag

Fejrer genåbning til USA med ”dual take off”