Check-in område for Etihad Airways. (Foto: Sorbis | shutterstock.com)

Etihad Airways på vej til København

Abu Dhabi-selskabet Etihad Airways føjer snart en skandinavisk destination til rutekortet. Byen er kendt for sine “farverige bygninger og vidunderlige arkitektur,” hedder det fra selskabet.

De tre store MEB3-selskaber (Middle East Big 3, red.) i Mellemøsten, henholdsvis Emirates, Qatar Airways og Etihad Airways er kendt for at tilbyde et attraktivt internationale rutenetværk efter den velkendte hub-and-spoke-model.

Emirates og Qatar Airways har i mange år betjent de tre skandinaviske hovedstæder, men Etihad Airways har endnu ikke været så langt oppe i Europa med passagerflyvninger. Frankfurt og Amsterdam er i øjeblikket de nordligste destinationer i Europa, mens selskabet tidligere har fløjet til Berlin.

Det bliver der ændret på inden længe, for Etihad Airways åbner snart en rute til Skandinavien. Det meddeler selskabet på Twitter, hvori der dog ikke afslører navnet på de skandinaviske by, der får besøg af selskabet, der har Abu Dhabi International Airport som trafikknudepunkt.

“En ny skandinavisk by vil slutte sig til Etihad Airways’ liste over destinationer! Kendt for sine farverige bygninger og vidunderlige arkitektur… Kan du gætte navnet på denne by?” hedder det i et arabisksproget opslag på Twitter.

Herudover har Etihad Airways givet et par ledetråde. Destinationen skal findes i et af verdens lykkeligste lande, og bogstaverne “den”, indgår i navnet. Denne ordkombination findes i både Denmark og Sweden. Herudover er både Danmark og Sverige på listen over de 10 mest lykkelige lande i verden. Til gengæld er København verdens arkitekturhovedstad i 2023 og har masser af farverige bygninger i Nyhavn. 

Har tidligere haft fragtrute til CPH
Check-in.dk erfarer fra kilder tæt på Etihad Airways, at København er den nye destination i Skandinavien, og at en officiel annoncering af den nye rute vil ske i løbet af mandagen, hvor der også kommer flere oplysninger om starttidspunkt, antal frekvenser og flytype.

Etihad Airways søgte i efteråret 2022 via AAP Aviation skandinavisk personale til basen i Abu Dhabi. Her gennemførte AAP Aviation et rekrutteringsarrangement i Stockholm, og det er givetvis personale fra denne rekruttering, der kommer til at bemande flyene på den nye rute fra København.

Det vil ikke være første gang, at Etihad Airways er at finde i Københavns Lufthavn. I slutningen af oktober 2016 etablerede Etihad Cargo en fragtrute til København ved at forlænge flyvningerne til Amsterdam videre til København to gange om ugen. Denne fragtrute er dog sidenhen lukket igen.

Københavns Lufthavn har også i en kort periode haft besøg af et andet selskabet fra Mellemøsten. Det var Gulf Air, der i en periode fra 1. juli 2011 og frem til begyndelsen af 2013 fløj mellem København og Bahrain. Ruten blev dog lukket, da selskabet var kommet i økonomisk uføre og stod foran en rekonstruktion.

 

Relaterede artikler:

Etihad Airways sælger 38 langdistancefly

Etihad Airways udvider samarbejdet med SAS

Nordmand til tops i Etihad Airways