Glade ansigter hos Fiji Airways og Oneworld. (Foto: Oneworld | PR)

Oneworld byder velkommen til 15. medlem

Fiji Airways, der er et lille flyselskab i Oceanien med blot 21 fly, bliver nyt medlem af Oneworld-alliancen, der domineres af American Airlines og British Airways.

Luftfartsalliancen Oneworld, der er den mindste af de tre store globale alliancer, får i løbet af 2024 to nye medlemmer, så der øges fra 13 til 15 flyselskaber.

Det sker i samme år, hvor Oneworld kan fejre 25 års jubilæum, idet alliancen formelt blev en realitet den 1. februar 1999 på baggrund af et initiativ fra American Airlines, British Airways, daværende Canadian Airlines International, Cathay Pacific og Qantas.

Nu har Oneworld optaget et nyt fuldgyldigt medlem, og det er Fiji Airways, der bliver alliancens 15. medlem, mens Oman Air ventes at tilslutte sig senere på året og af mærkværdige årsager kaldes medlem nummer 14.

Bedre service og forbindelser
Det nye Oneworld-medlem er er det nationale flyselskab for Fiji, der er et land bestående af ni større og 300 mindre øer i det sydlige Stillehav. Beliggenheden er omtrent to tredjedele af vejen mellem Hawaii og New Zealand.

Gennem de seneste fem år, har selskabet, der er ejet af Fijis regering og Qantas i fællesskab, været tilknyttet som partner i Oneworld, hvor samarbejdet er blevet udbygget med andre medlemmer i alliancen, og efter at have fået fuldt medlemskab skal samarbejdet udbygges yderligere i de kommende 12 måneder.

Hos det lille flyselskab udtrykker administrerende direktør Andre Viljoener glæde over, at Fiji Airways er kommet med i Oneworld.

“Jeg er ekstremt stolt over at annoncere vores fulde medlemskab af Oneworld, hvilket markerer et væsentligt skridt i vores forpligtelse til at levere uovertruffen service og forbindelser. Vi er glade for at kunne forbedre rejseoplevelsen for Oneworlds frequent flyers, tilbyde større tilgængelighed til Fiji og det sydlige Stillehav og sikre problemfri forbindelser for Fiji Airways-kunder på tværs af alliancens netværk.”

21 fly i koncernen
Fiji Airways har sit trafikknudepunkt i Nadi International Airport, hvorfra der betjenes 26 destinationer i 15 lande. Destinationerne omfatter blandt andet Sydney, Hongkong, Los Angeles og Tokyo.

Datterselskabet Fiji Link bliver affilieret medlem af Oneworld, og dette selskab flyver mellem Fijis mange øer samt på regionale ruter til stillehavsøer som Tonga, Samoa og Tuvalu. 

Fiji Link råder over tre ATR 42/72 samt fire Twin Otter DHC-6, mens moderselskabet Fiji Airways beskæftiger 14 fly fordelt på fire Airbus A330, fire Airbus A350 samt seks Boeing 737, hvoraf fem af disse er MAX 8.

Fiji Airways’ nye venner i Oneworld er Alaska Airlines, American Airlines, British Airways, Cathay Pacific Airways, Finnair, Iberia, Japan Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Air Maroc, Royal Jordanian og SriLankan Airlines.

 

Relaterede artikler:

Luftfartsalliance fejrer 25 års jubilæum

Nyt selskab til oneworld

Amerikansk flyselskab søger optagelse i oneworld