EuroBonus-medlemmer låses ude i tre døgn

Knap 4,8 mio. EuroBonus-medlemmer kan ikke booke bonusrejser, opgradere med point og meget andet i tre døgn på grund af it-opgradering.

Fra fredag aften klokken 18 og sandsynligvis helt frem til mandag aften er SAS’ knap 4,8 mio. EuroBonus-medlemmer afskåret for adgangen til deres EuroBonus-konti. Det betyder, at medlemmerne i den periode ikke kan bruge deres point til at booke flyrejser, hotel og lejebil, opgradere deres flybillet, betale for adgang til lounge, shoppe ombord på flyet og betale for varer hos EuroBonus-partnere. Desuden kan Eurobonus-medlemmerne ikke forære sølv- og guldkort væk i perioden.

Så hvis man skal ud at rejse i den periode, så gælder det om at få opgraderet og betalt for loungeadgang på forhånd, samt have penge eller kreditkort med til at betale for køb ombord. Desuden må man booke sin bonusrejse eller -overnatning før fredag aften eller fra på tirsdag.

Et par stille nattetimer
SAS lukker for adgangen til EuroBonus-kontiene, da man skal flytte det over på et nyt it-system. Hvor myndigheder som SKAT og virksomheder som NETS og Danske Bank ofte kan klare den slags på et par stille nattetimer, så kræver det hos SAS altså nedlukning af systemet i sandsynligvis mere end tre døgn.

Til gengæld er det ikke noget SAS gør særlig tit. Faktisk er det første gang i Eurobonus-programmets historie, at man skifter it-platform.

“Vi har haft systemet siden vi startede EuroBonus i 1992. Nu er det er på tide at modernisere platformen, så vi kan udvikle nye typer af digitale tjenester og lettere kan oprette forbindelse til partnere. Vi lukker de timer det tager at gennemføre datamigrationen og sikre integration med vores partnere,” forklarer Johan Mägi, chef for community programs i SAS.

Kan stadig rejse
Præcis hvor længe nedlukningen kommer til at vare, ved SAS ikke. Der lukkes fredag klokken 18, og der vil være lukket ”til og med mandag den 15. maj”, som SAS formulerer det i en mail til EuroBonus-medlemmerne.

Eurobonus-medlemmerne kan stadig rejse på allerede bookede bonusflyvninger, bruge Fast Track og besøge SAS Lounges – afhængig af medlemskab eller billet – samt bruge SAS Appen. Point, der optjenes under flytningen, vil blive registreret som normalt, men der vil gå lidt ekstra tid, før de kan ses på ens EuroBonus-konto.

 

Relaterede artikler:

Kunder raser over ny SAS-hjemmeside

SAS vil gøre det nemmere at finde bonusrejser

Norwegian slår SAS på loyale medlemmer

1.675 nye Eurobonus-medlemmer om dagen

https://www.check-in.dk/nemmere-vej-til-eurobonus-pointene/