Flyspottere tog imod den nye SAS A350 i Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Orange veste til A350-show i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn kunne som første regionale lufthavn i Skandinavien torsdag præsentere den nye Airbus A350 for en gruppe flyspottere, der kom helt tæt på deres favoritmotiv.

Det er ikke hver dag, at en Airbus A350 kommer forbi Billund Lufthavn. Det er angiveligt første gang, og i hvert fald første besøg af SE-RSA, der er registreringen på den nye A350-900 XWB, som SAS for 14 dage siden fik leveret fra fabrikken i Toulouse.

I begyndelsen af denne uge har flyet været på præsentationstur i København, Stockholm og Oslo, og torsdag blev den første af 10 decemberdage med træningsflyvninger i Billund Lufthavn indledt.

Det havde Billund Lufthavn valgt at markere ved at invitere 20 flyspottere og andet godtfolk fra BAS Billund Aviation Spotter indenfor hegnet, så det var muligt at komme tæt på vidunderet, der er døbt Ingegerd Viking.

En ankommende ATR 72-600 fylder ikke meget, når A350´eren er i forgrunden. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Spottere i modlys
Bevæbnet med kameraer og telelinser iførte gæsterne sig orange veste, hvorefter de var klar til at blive kørt ud til lufthavnens fjerneparkering på den nordlige side af banen. 

At det blev den nordlige side vakte ikke stor begejstring blandt spotterne, der således var tvunget til at fotografere i modlys op imod en lavtstående vintersol umiddelbart før skumringstimen. Men marshallens ord er lov, og der var trods alt taknemmelighed for at kunne få lov at komme tæt på det store fly.

De erfarne spottere havde mobiltelefonerne åbnet op til Flightradar24-appen og kunne følge med i, hvornår flyet var klar til at afgå fra Københavns Lufthavn. Det var planen, at flyet skulle starte fra CPH kl. 14.00, men uret stod på 14.39, da A350´eren lettede fra Københavns Lufthavn med direkte kurs mod Billund Lufthavn.

Der spredte sig en forventningsfuld mumlen blandt de mange spottere, der holdt øje med flyets rute på mobiltelefonerne.

“Den ligger i 9.000 fod lige nord for Fyn, og den vil være her om cirka 10 minutter,” lød vurderingen fra en af de erfarne spottere efter et kig på Flightradar24-appen.

SAS Airbus A350 ved take off fra Billund Lufthavn. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Masser af fotos til harddisken
Ganske rigtigt, for klokken 15.12 satte A350´en med rutenummer SK9160 hjulene på asfalten i Billund Lufthavn, hvor en kort regnbyge før ankomsten havde gjort banen så våd, at der stod kaskader af vand efter flyet ved opbremsningen.

Kameraerne klikkede om kap, da flyets taxiede ind ved fjernparkeringen foran de ventende orange veste, der havde mulighed for at få endnu et fly foreviget til den digitale samling.

Da der ikke var flere vinkler og motiver tilbage, returnerede de indbudte gæster i bus til terminalen, hvor dagens udbytte blev gjort op.

“Jeg har taget 171,” lød det fra en af de ivrige flyspottere. “Nå, jeg synes, at du frådser lidt. Jeg tog 116, og så er der også dem på det andet kamera. Men til gengæld var jeg først på Facebook,” lød svaret fra kollegaen.

CHECK-IN.dk´s udsendte medarbejder kunne i stedet glæde sig over at have fået et par gode fotos med til at ledsage denne artikel. Det er ægte håndholdte fotos fra smartphonen uden brug af telelinser og fotoredigering. Tak for hjælpen til iPhone 7 Plus.

 

Relaterede artikler:

Verdenspremiere i Billund på ATR-fly

SAS med Airbus A350 til Billund

I nærkontakt med Ingegerd Viking