Airbus A320neo fra SAS. (Foto: © Thorbjørn Brunander Sund | Danish Aviation Photo)

Otte nye danske SAS-ruter i sommeren 2023

SAS har offentliggjort næste års sommertrafikprogram, og der er syv nye ruter fra København samt én fra Aarhus. Flere er dog gamle kendinge.

SAS har nu løftet sløret for første udgave af sommertrafikprogrammet for 2023, der træder i kraft søndag den 26. marts, og det viser, at det danske marked får tilføjet otte nye ruter.

Fra Københavns Lufthavn vil SAS tilbyde nyde ruter til Antalya, Haugesund, Larnaca, Newquay/Cornwall, Porto og Zadar, og herudover kommer også ruten til New York/J.F. Kennedy, der allerede starter op i begyndelsen af februar.

New York/J.F. Kennedy har SAS ikke fløjet til siden 1989, mens Haugesund og Zadar oprindeligt skulle være startet i sommeren 2020. Herudover har SAS tidligere betjent Antalya og Larnaca fra København, mens Porto er helt ny på rutekortet.

Samlet planlægger SAS i næste års sommertrafikprogram at flyve til 86 destinationer fra Københavns Lufthavn, og heraf vil der samlet være ni interkontinentale ruter til USA, Canada og Kina. Der er dog ikke udsigt til, at Beijing eller Tokyo kommer på rutekortet lige med det samme.

Regional rute vender tilbage til Aarhus
Udover de syv ruter fra Københavns Lufthavn har SAS også besluttet , at ruten fra Aarhus til Stockholm-Arlanda vender tilbage. Dermed flyver SAS i den kommende sommer til København, Oslo og Stockholm fra den østjyske lufthavn.

Herudover flyves der stadig fra Billund til Oslo og Stockholm samt fra Aalborg til København og Oslo. 

Til gengæld har SAS endnu ikke valgt at genoptage indenrigsruten mellem Danmarks to største lufthavne i København og Billund. I midten af marts 2023 vil ruten have været uden betjening i tre år.

Flere ruter på vej
Samlet vil SAS tilbyde lidt flere end 20 nye ruter, og der flyves til over 100 destinationer på mere end 200 ruter. Det svarer til omkring 5.000 flyvninger om ugen.

SAS har i sommertrafikprogrammet et særligt fokus på Italien, hvor der tilbydes op til 156 ugentlige flyvninger, og herudover er der et mål om at skabe bedre forbinder mellem de danske lufthavne og europæiske destinationer, hvorfor der øges til otte daglige flyvninger fra Aalborg til København, mens der flyves fem gange fra Aarhus.

”Vi er glade for at kunne præsentere vores program for sommeren, og vi er særligt glade for at se en fortsat stigning i efterspørgslen på rejser. Sommertilbuddet omfatter flere nye destinationer samt udvidet kapacitet til allerede eksisterende populære sommerdestinationer. SAS vil komme med tilføjelser til vores allerede omfattende netværk i løbet af de kommende måneder med flere spændende nye destinationer,” siger Erik Westman, direktør for Network og Revenue Management

 

Relaterede artikler:

SAS vender tilbage til J.F. Kennedy Airport

Vinteren 2022/23 byder på 67 danske SAS-ruter

Lange udsigter for SAS-indenrigsrute fra Billund