SAS-fly i Aarhus Lufthavn.. (Arkivfoto: Aarhus Airport | PR)

Over 28.000 passagerer i Aarhus Airport

I oktober rejste 28.324 passagerer til og fra Aarhus Airport, og dermed var det den største måned siden coronapandemiens start. Omkring 58 procent af passagererne er vendt tilbage.

De jyske lufthavne har i oktober leveret et flot comeback, når man sammenligner med trafiktallene fra før coronapandemien. I Aalborg og Billund blev henholdsvis 88,1 og 71,7 procent af passagererne hentet tilbage i forhold til oktober 2019, og Aarhus Airport har efterhånden også fået et godt tag i markedet igen.

Den østjyske lufthavn registrerede i oktober 28.324 rejsende, og det var 58,2 procent af de 48.644 passagerer, der benyttede lufthavnen i oktober 2019.

Det er især den store rejselyst i efterårsferien, der kan aflæses i tallene samt det faktum at svenske BRA har etableret en ny rute til Gøteborg med videreforbindelse til Stockholm-Bromma. Herudover er SAS også vendt tilbage på Oslo-ruten.

Udover de internationale ruter med Air Dolomiti, BRA, easyJet, Ryanair og SAS, så har der også været gang i charterflyvninger med Århus Charter til de græske øer.

Indenrigstrafik i vækst
Herudover har der været stigende trafik på indenrigsruten til København, der er Aarhus Airports kernerute.

“Indenrigstrafikken til København er fortsat på opadgående kurs, og SAS har nu op til ti daglige flyvninger mellem København og Aarhus,” skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

Det dækker over op til fem hverdagsafgange i hver retning og samlet 29 ugentlige afgange fra enten København eller Aarhus.

I september var der ifølge Trafikstyrelsens statistikker i alt 8.400 rejsende på indenrigsruten til København, og antallet kan i oktober givetvis have været en smule lavere på grund af efterårsferien, hvor der traditionelt er færre erhvervsrejsende på vingerne. Aarhus Airport oplyser dog ikke fordelingen af trafiksegmenterne, hvorfor det først kan verificeres med en måneds forsinkelse.

Samlet var der ved udgangen af september i underkanten af 22.000 indenrigspassagerer mod lidt flere end 180.000 i 2019.

 

Relaterede artikler:

Højeste passagertal i Aarhus Airport i 19 måneder

45 procent af passagererne tilbage i Aarhus Airport

Udfordringer i Aarhus Airport trods fremgang i juli