En Boeing 737-800 fra American Airlines i Miami International Airport. (Foto: Markus Mainka | shutterstock)

Overlever to timer i hjulbrønd i 10 kilometers højde

En 26-årig mand havde held til at gemme sig i hjulbrønden på et fly i mere end to timer, men han blev dog opdaget kort efter landing i USA.

Luften er bidende kold, vinden rusker i alt og der venter et frit fald på ti kilometer, hvis det går galt. Sådan er forholdene for blinde passagerer, der gemmer sig i hjulbrøndene på et fly. Det hænder dog fortsat. Senest i weekenden.

Lørdag landede et American Airlines-fly i Miami International Airport efter en flyvning fra det mellemamerikanske land Guatemala. Efter ankomsten opdagede personalet dog pludseligt, at en 26-årig mand havde gemt sig i en af flyets hjulbrønde. Det skriver Reuters.

Manden havde sneget sig ombord på American Airlines rutenummer AA1182, der flyves mellem Guatamala City og Miami på USA’s sydlige spids. Flyveturen varede mere end to timer og hovedparten af tiden foregik i 33.000 fods højde, hvilket svarer til mere end 10 kilometers højde.

Det er endnu uklart, hvordan den 26-årige er sluppet ind i lufthavnen i Guatemala. 

Tilbageholdt af myndighederne
En video fra mandens ankomst til USA cirkulerer lige nu på sociale medier. Videoen viser, hvordan den 26-årige medtagede mand, som er iklædt jeans, støvler, t-shirt og en åbentstående jakke, bliver sat ned foran flyet, imens flere stemmer bag kameraet forsøger at få kontakt til ham.

Den amerikanske myndighed for grænsekontrol, U.S. Customs and Border Protection, har bekræftet hændelsen. Myndigheden fortæller desuden, at omstændighederne omkring den 26-åriges rejse fra Guatemala til USA fortsat efterforskes. 

Efter personalet i lufthavnen opdagede manden, blev han tilbageholdt. Han er siden kommet i hænderne på de amerikanske immigrationsmyndigheder, der i første omgang sendte den 26-årige på hospitalet til et tjek af hans helbred ovenpå den lange flyvetur i den kolde og iltfattige luft. 

Vold og fattigdom
Ifølge de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administrationen (FAA), så har 129 personer forsøgt at gemme sig i enten hjulbrønde eller andre dele af fly siden 1947. FAA anslår, at 100 af disse mennesker er døde af blandt andet kvæstelser og kulde. 

Guatemala tegner sig for en større del af de omkring 1,7 millioner immigranter, der er blevet pågrebet af ansatte ved de amerikanske grænser i løbet af det seneste år. Mange af de pågrebne forsøger at slippe væk fra voldelige bander og fattigdom i hjemlandet.

Advokat Angel Leal, der specialiserer sig i immigrationssager, fortæller til tv-stationen WTVJ, at den 26-årige mand fra Guatemala vil blive tilbageholdt af myndighederne indtil videre. Planen er, at han skal sendes hjem snarest muligt. 

 

Relaterede artikler:

16-årig dreng overlever flyvning gemt i hjulbrønd

17-årig norsk dreng omkom i hjulbrønd

Skjulte sig i hjulbrønd på flyvning fra Cuba til Madrid