Atlantic Airways A319-100. (Foto: Ole Kirchert Christensen)

Overskud investeres i lavere priser

Færøske Atlantic Airways fik i 2015 et nettooverskud på 17,6 mio. kroner. Hele overskuddet bliver brugt til at sænke billetpriserne med virkning fra den 1. september i år.

Året 2015 blev et rekordår for Atlantic Airways med i alt 267.000 passagerer om bord på selskabets fly, hvilket var 30.000 flere end året før.

Trods passagerfremgangen måtte selskabet dog reducere toplinjen fra 574 mio. til 502 mio. kroner. Men faldet i omsætningen havde ingen negativ effekt på bundlinjen. Den voksede i stedet fra 16,5 til 17,6 mio. kroner.

Dermed fastholder det færøske flyselskab en sikker kurs med flere passagerer, nye ruter og faldende billetpriser, der skal stimulere efterspørgslen yderligere. Atlantic Airways vil da også investere hele overskuddet i prisnedsættelser.

Fra den 1. september sænkes billetpriserne samlet med 17 mio. kroner, således at der eksempelivs året rundt tilbydes 100.000 enkeltbilletter til 699 kroner mod tidligere 779 kroner. Men til gengæld skal passagererne fremover selv betale for mad og alkohol på selskabets flyvninger i Nordeuropa.

“Atlantic Airways har med den nye strategi fra 2014 været en nyttig luftbro mellem Færøerne og omverdenen, der både gavner borgerne og erhvervslivet,” hedder det i en pressemeddelelse fra selskabet.

Nye Airbus A320-fly på vej
Atlantic Airways afholdt mandag den ordinære generalforsamling, og der var lutter lovord fra selskabets bestyrelsesformand på vegne af Færøernes Landsstyre, der er ejer af flyselskabet.

“Det er glædeligt, at årsresultatet er bedre end i 2014, selvom tilpasninger og ændringer i flyselskabets aktiviteter har medført lavere indtægter,” siger bestyrelsesformand Niels Mortensen.

Likviditeten i selskabet er i løbet af 2015 reduceret betydeligt, da der er blevet investeret i nyt materiel. Det er blevet anskaffet to helikoptere af typen AW139, ligesom der er investeret i et nyt Airbus A320-fly, der leveres i december måned i år.

“Vi holder den satte kurs og foretager nødvendige justeringer på vejen fremad. Årsresultatet er tilfredsstillende, når vi tænker på, at vi har sænket priserne, købt to nye helikoptere, og at et nyt fly er på vej ind i flåden. Sammenlagt er Atlantic Airways et veludrustet flyselskab, der er parat til at tage imod fremtidige udfordringer,” understreger bestyrelsesformand Niels Mortensen.

Atlantic Airways har opdelt sit rutenetværk i tre segmenter, henholdsvis Nord-ruterne, Danmarks-ruterne og sol-ruterne. Sol-ruterne omfatter sydeuropæiske destinationer som Kreta, Barcelona og Mallorca samt Gran Canaria i vinterhalvåret. Samlet bliver det til 40 afgange om ugen fra Vágar Lufthavn i sommerhalvåret samt omkring det halve i vintermånederne.