Til december modtager Atlantic Airways sit nye Airbus A320-fly.

Færinger får større fly til december

Om 10 måneder modtager færøske Atlantic Airways et nyt og større Airbus-fly end de tre, selskabet har i dag. Flyet skal primært bruges på én rute.

Airbus A320 er en populær flytype at anskaffe for danske og skandinaviske flyselskaber. Danish Air Transport har de senere år hentet i alt fem brugte eksemplarer af flytypen ind i sin flåde. SAS modtager til september de første af i alt 30 nye Airbus A320neo-fly og de sidste to år har Thomas Cook Airlines Scandinavia modtaget fire nye Airbus A321-fly.

Og så er der Atlantic Airways. Færingerne skrev sidste år under på en kontrakt med Airbus om køb af et nyt Airbus A320-fly. Nu er der sat forventet leveringstidspunkt på flyet. Således oplyser Atlantic Airways til CHECK-IN.dk, at selskabet forventer at modtage flyet i december i år og sætte det i drift umiddelbart efter.

Det nye fly bliver det færøske flyselskabs største fly nogensinde. Atlantic Airways har nemlig i dag tre eksemplarer af Airbus A320’erens lillesøster, Airbus A319, med plads til 144 sæder.

Flyet forventes at få plads til omkring 168 passagerer og skal primært indsættes på selskabets suverænt største rute mellem Færøernes eneste lufthavn, Vagar, og Københavns Lufthavn.

Frisk fra fabrikken
Atlantic Airways anskaffede tre Airbus A319-fly i 2012-2013 og har efterfølgende udfaset en flåde af ældre Avro-fly. Det var en forlængelse af landingsbanen i Vagar-lufthavnen fra 1.250 meter til 1.799 meter, som gjorde det muligt at anvende Airbus A319-flyene til og fra Færøerne. Det første fly fik Atlantic Airways frisk fra Airbus-fabrikken i Hamborg i marts 2012, mens de to andre fly er fra 2004 og 2009.

Det færøske flyselskab har tidligere haft planer om at anskaffe sig mindre regionale jetfly fra Embraer eller Bombardier til ruter i Nordatlanten såsom Reykjavik, Bergen og Aberdeen. De planer har selskabet indtil videre lagt på hylden.