Martin Møller Nielsen, bestyrelsesformand i Nordic Aviation Capital. (Foto: Ole Joern | Redstar)

Overskud på 2,5 milliarder kroner i NAC

Flyleasingselskabet Nordic Aviation Capital (NAC) med base i Billund har fremgang for 22. år i træk. Selskabet ejer nu 426 fly.

Resultaterne i flyleasingselskabet Nordic Aviation Capital (NAC), som danske Martin Møller Nielsen står bag, slår endnu en gang rekord.

I selskabets seneste regnskabsår, som blev afsluttet 30. juni 2018, steg omsætningen i NAC med 13 procent fra 690 millioner dollar (cirka 4,4 milliarder kroner) året før til 780 million dollar (cirka fem milliarder kroner).

Driftsoverskuddet voksede fra 381 millioner dollar (cirka 2,4 milliarder kroner) til 396 millioner dollar (cirka 2,5 milliarder kroner).

Yderligere 79 fly til flåden
NAC er i dag verdens største udlejer af regionale fly, og selskabet investerede i regnskabsåret 2017/18 – for tredje år i træk – for 1,5 milliarder dollar (næsten 10 milliarder kroner) i nye fly.

I alt blev der tilføjet 79 nye fly til selskabet i regnskabsåret, så flåden nu består af 426 fly, mens man står for driften af yderligere 11 og har bestillinger på 84 nye fly.

Selskabets fly fordeler sig på 152 ATR72, 107 Embraer E190/195, 90 Bombardier Dash 8 Q400, 32 ATR 42, 26 Embraer E170/E175 samt 23 Bombardier CRJ900/1000 og syv Airbus A220. Flyene har i gennemsnit en alder på 6,5 år.

Flere jetfly i flåden
NAC investerer i stigende grad i regionale jetfly, mens turbopropflyenes andel i den samlede flåde er faldende.

“Det er en bevidst strategi igennem fem-seks år, at vi vil være større på regionale jetfly, og det går fuldstændigt som planlagt. To tredjedele af vores investeringer er lige nu i jetfly,” siger NAC’s koncernchef Søren M. Overgaard til Børsen.

NAC har kunder over hele verden med Europa som det største marked efterfulgt af Asien, Sydamerika, Nordamerika og Afrika/Mellemøsten. Selskabet har i regnskabsåret især haft vækst i Asien og Europa.

“I Europa voksede vi i både antal kunder og indtægter, og vi genererer nu 43 procent af vores globale leasingindtægter her. Vi fortsætter med at sikre store aftaler med regionale flyselskaber såvel som nogle af verdens største flyselskaber og konsoliderer vores tilstedeværelse på det regionale flyleasingmarked som et af de største flyleasingfirmaer,” siger selskabets kommercielle direktør Jim Murphy.

NAC’s kunder tæller blandt andre British Airways, Air France, Lufthansa, LOT Polish Airlines og Alitalia.

Salg gjorde ejer til mangemilliardær
NAC blev etableret i 1996 i Skive af Martin Møller Nielsen, der i dag er storaktionær og bestyrelsesformand. Majoriteten i selskabet solgte han dog i sommeren 2015 til den svenske kapitalfond EQT.

Salget af majoriteten i NAC har gjort Martin Møller Nielsen ganske velhavende, og han figurerer da også som nummer 1.376 på Forbes-listen over dollar-milliardærer med en formue, der skulle være opgjort til 1,52 mia. dollar, eller over 10 milliarder danske kroner.

NAC har hangarer og administration i Billund, mens det juridiske hovedkvarter i dag ligger i Irland.

 

Relaterede artikler:

NAC køber yderligere 29 Embraer-fly

NAC ind på Embraer-markedet

Næsten hver 12. Embraer E-jetfly under dansk ejerskab