Overskuddet styrtdykker i Emirates

Overskuddet i flyselskabet Emirates er i første halvår 2018/19 faldet med hele 86 procent. Det skyldes ifølge selskabet stigende brændstofpriser og udviklingen i valutakurser.

Flyselskabet Emirates måtte i første halvår 2018/2019 notere et kraftigt fald i overskuddet som følge af stigende brændstofpriser og udviklingen i valutakurser.

I det netop offentliggjorte halvårsregnskab er overskuddet i selve flyselskabet Emirates faldet med 86 procent i forhold til samme periode i sidste regnskabsår. For Emirates Group som helhed er der tale om et fald i overskuddet på 53 procent.

Det faldende overskud kommer på baggrund af en stigning i Emirates Groups omsætning på 10 procent i halvåret, men omsætningsvæksten udhules af de stigende brændstofpriser. Prisen på brændstof er steget med 37 procent i første halvår i forhold til samme periode året før.

Udsigt til et hårdt halvår
“De høje brændstofomkostninger samt valutadevalueringer på markeder som Indien, Brasilien, Angola og Iran fjerner cirka 4,6 milliarder dirham (8,25 milliarder kroner) af vores overskud,” siger Emirates Groups koncernchef Sheikh Ahmed bin Saeed Al-Maktoum.

Ifølge koncernchefen vil de næste seks måneder blive hårde for selskabet på grund af blandt andet et stærkt pres på yielden, men koncernens fundament er fortsat stærkt, påpeger han.

Emirates Group omsatte i første halvår 2018/19 i runde tal for 98 milliarder kroner mod 89 milliarder kroner i første halvår 2017/18, mens overskuddet landede på to milliarder kroner i forhold til fire milliarder kroner året før, svarende til et fald på 53 procent.

Ny rekord: 30 millioner passagerer
På den positive side satte Emirates ny passagerrekord i første halvår. Selskabet transporterede lige over 30 millioner passagerer fra 1. april til 30. september 2018 svarende til en fremgang på tre procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Emirates’ datterselskab, dnata, der blandt andet leverer catering og håndterer fragt, havde en omsætning på 13 milliarder kroner, hvilket var en stigning på 11 procent.

Overskuddet i dnata lød på 1,6 milliarder kroner – en vækst på 31 procent, som blandt andet kan tilskrives selskabets salg af sin andel i Hogg Robinson Group. Uden denne transaktion ville væksten have været på 18 procent.

 

Relaterede artikler:

Emirates vil overtage Etihad Airways

Emirates øger på Skandinavien

Emirates-ordre holder A380 i live