NAC-afdelingen på Stratusvej i Billund. (Foto: NAC/PR)

Nordic Aviation Capital ud af rekonstruktion

I april fik Nordic Aviation Capital godkendt en plan for rekonstruktion, og nu melder flyleasingselskabet, at den er gennemført med succes. Nu er der fokus på at skabe vækst.

Det lysner igen for Nordic Aviation Capital (NAC), der i december 2021 måtte søge om konkursbeskyttelse som følge af en anstrængt økonomi.

Dette skete under den særlige amerikanske Chapter 11-lovgivning, som gør det muligt at få beskyttelse mod at gå konkurs, mens der foretages en finansiel rekonstruktion.

Nordic Aviation Capital, der oprindeligt stammer fra Danmark, fik af distriktsretten i delstaten Virginia godkendt planen for rekonstruktion 19. april 2022. Og nu er arbejdet afsluttet med succes, oplyste flyleasingselskabet onsdag. Selskabet står godt positioneret til fremtiden, efter det har fået fjernet 4,1 milliarder dollar i gæld, hvilket svarer til 28,5 milliarder kroner. Den samlede gæld før rekonstruktionen var 6,3 milliarder dollar (43,8 milliarder kroner, red.).

Herudover har Nordic Aviation Capital fået tilført cirka 537 millioner dollar (3,7 milliarder kroner, red.) i ekstra kapital for at finansiere driften og vækstmuligheder.

Fremgang inden for alle nøgleinitiativer
Siden september sidste år har Nordic Aviation Capital fokuseret på fire strategiske nøgleinitiativer. Der har været fokus på balancen i regnskabet, at foretage ændringer i organisationen, at stabilisere porteføljen og at stile mod vækst.

Der har været positiv udvikling på alle parametre, oplyser Nordic Aviation Capital, der har store ambitioner om at fastholde positionen som det førende selskab i verden inden for leasing af regionale fly.

Nordic Aviation Capital har i forbindelse med rekonstruktionen sammensat en ny bestyrelse, der har fået Klaus Heinemann som formand. Øvrige bestyrelsesmedlemmer tæller Justin Bickle, Patrick Blaney, Martin Cooke, Paul O’Donnell, Catherine Duffy og Dermot Mannion. Norman C.T. Liu fortsætter som koncernchef i selskabet, efter han blev ansat i september sidste år.

Vil opnå bæredygtig, langsigtet succes
Klaus Heinemann er glad for at blive medlem af bestyrelsen i Nordic Aviation Capital på et afgørende tidspunkt i selskabets historie. Han takker den afgående bestyrelse for arbejdet gennem en udfordrende proces og ser samtidig fremad.

”I dag begynder vi et nyt kapitel hos NAC med en strategi fokuseret på vækst, og jeg ser frem til at arbejde sammen med NAC-teamet for at hjælpe med selskabets strategiske plan og opnå bæredygtig, langsigtet succes,” siger han og suppleres af selskabets koncernchef:

”Jeg ser frem til de kommende måneder, hvor vi vil repositionere os til vækst. Jeg vil gerne takke vores medarbejdere, kunder og forretningspartnere for deres standhaftige støtte, som gjorde det muligt for os at opretholde normal drift gennem hele denne proces,” lyder det fra Norman C.T. Liu.

Nordic Aviation Capital er oprindeligt et dansk selskab, der af Martin Møller Nielsen blev stiftet i Skive i 1990. Danskeren har siden forladt selskabet. I dag har Nordic Aviation Capital hovedkontor i Limerick i Irland, men har afdelinger flere steder i verden – herunder i Billund. Selskabet leaser fly til omkring 70 flyselskaber i 45 forskellige lande.

 

Relaterede artikler:

NAC-rekonstruktion på plads inden udgangen af maj

NAC i kontrolleret konkursbeskyttelse

NAC taber 15 milliarder kroner