Airbus A330 fra Delta Air Lines. (Foto: Delta News Hub)

Passagerfly måtte vende om efter nye coronaregler

Nye COVID-19-regler i en kinesisk lufthavn tvang et fly fra Delta Air Lines til at vende om, mens det var undervejs til Seoul. Indtil videre flyves der ikke på ruten.

Forestil dig, at du er er næsten halvvejs på den 9.207 kilometer lange rejse mellem Seattle og Shanghai via Seoul, og så vender flyet pludseligt om. Den situation befandt en gruppe passagerer på en flyvning med Delta Air Lines sig for nyligt i.

Airbus A330-flyet fra Delta Air Lines var den 21. december undervejs til Seoul som rutenummer DL287, der er første stop på rejsen til Shanghai Pudong International Airport. Flyselskabets ledelse bad flyet om at vende om, fordi der var trådt nye COVID-19-rengøringsregler i kraft i den kinesiske lufthavn.

Som svar på den seneste tids stigning i antallet af registrerede COVID-19-smittede i Kina, er reglerne for blandt andet flyrengøring nemlig blevet strammet. Præcis hvad stramningen går ud på, er endnu ikke blevet offentliggjort. Det skriver USA Today.

Kræver længere tid på jorden
Det er et COVID-19-udbrud i den kinesiske millionby Xi’an, der bekymrer myndighederne i landet. Søndag var der 150 nye smittede i byen. Det lyder måske ikke af mange, men Kina, der skal være vært for Vinter-OL om kort tid, har en ”nul smitte”-strategi, og derfor slås der hårdt ned.

I en skriftlig kommentar fortæller flyselskabet Delta, at de nye rengøringsregler ”kræver betydeligt længere tid på jorden, og er ikke operationelt håndterbare for Delta”. Beslutningen om at vende flyet om undervejs har dog vakt kritik.

Kritikken er blevet fremført af det kinesiske konsulat i San Francisco. Konsulatet har kritiseret flyselskabet, fordi beslutningen betød, at de rejsendes COVID-19-tests ikke længere var gyldige, ligesom at deres visa til USA også var udløbet.

Delta Air Lines har efterfølgende aflyst flyvningerne den 23. og 28. december, og det er endnu uklart, om afgangen den 30. december vil blive gennemført.

Flere flyselskaber skærer midlertidigt ned
Konsulatet nævnte ikke flyselskabet Delta Air Lines ved navn, men i en udtalelse lød det, at et fly var vendt om, da det var kommet længere end halvvejs til Shanghai, og at konsulatet i den forbindelse ”har rettet en streng henvendelse til flyselskabet”.

SkyTeam-medlemmet Delta er dog ikke det eneste flyselskab, der finder reglerne problematiske. De strammede COVID-19-regler i Shanghai Pudong International Airport har også fået de to Taiwan-flyselskaber China Airlines og EVA Air til midlertidigt at nedjustere antallet af flyvninger til lufthavnen.

EVA Air suspenderer flyvninger mellem to byer og Shanghai indtil 3. februar. China Airlines dropper flyvninger mellem en unavngiven by og Shanghai, mens flyselskabet skærer antallet af flyvninger på en anden rute ned. Disse ændringer varer indtil slutningen af januar.

 

Relaterede artikler:

49 smittede på Airbus A321-fly til Hongkong

Pilot har været i isolation 150 dage i år

Vejen banet for Finnair-vækst i Kina