Airbus A321neo fra indiske Vistara. (Foto: Airbus)

49 smittede på Airbus A321-fly til Hongkong

Det indiske flyselskab Vistara havde i begyndelsen af april mindst 49 coronasmittede ombord på et fly med 188 sæder fra Delhi til Hongkong. Nu er der flyveforbud fra Indien indtil den 2. maj.

Den 4. april kl. 03.49 om morgenen landende en 188-sæders Airbus A321neo fra indiske Vistara i Hong Kong International Airport efter en næsten fem timer lange flyvetur fra New Delhi. Det var der ikke noget udsædvanligt i, men det viste sig efterfølgende, at flyvningen angiveligt havde været en regulær smittesprederbegivenhed.

Efter ankomsten blev flere passagerer konstateret smittet ved COVID-19 ved de obligatoriske tests, og på 12. dagen af den 21 dages lange hotelkarantæne i Hongkong er indtil videre 49 passagerer blevet testet positive for COVID-19 – og tallet stiger stadigt. Det svarer til 26 procent af passagererne, hvis samtlige 188 sæder har været solgt på flyvningen. Det oplyser Hindustan Times.

Det har i første omgang udløst flyveforbud til Vistara på ruterne til Hongkong fra både New Delhi og Mumbai, men søndag har myndighederne i Hongkong udstedt et generelt forbud for passagerflyvninger til Hongkong fra højrisikolande som Indien, Pakistan og Filippinerne fra midnat den 20. april kl. 00.00 og i 14 dage frem til den 2. maj 2021.

Ingen kommentarer fra myndigheder
Det vides ikke, hvorfor så mange passagerer på den pågældende flyvning sidenhen er blevet testet positive. Passagererne har været indlogeret på syv forskellige karantænehoteller og har derfor ikke haft kontakt indbyrdes siden ankomsten til Hongkong. 

En del interesse samler sig om det forhold, hvorvidt flyets ventilationssystem har været i drift i den periode, hvor flyet holdt på jorden i Indira Gandhi International Airport i New Delhi under boarding. Hverken Vistara eller myndighederne i Hongkong har ønsket at kommentere sagen, oplyser lokale medier.

 

Kan være global smitterekord 
Vistara er et indisk fullservice-flyselskab, der officielt hedder Tata SIA Airlines Limited og er ejet af det indiske konglomerat Tata Sons og Singapore Airlines.

Lige nu er der fem flyselskaber, der specifikt har et midlertidigt forbud mod passagerflyvninger til Hongkong udover det generelle forbud fra Indien, Pakistan og Filippinerne. Det er Cathay Pacific (fra Manila, red.) Emirates (Dubai), KLM (Amsterdam), Scoot (Singapore) og Vistara (New Delhi og Mumbai)

Den hidtidige rekord for antal smittede ved en ankomst i Hongkong var Emirates rutenummer EK380 fra Dubai den 20. juni 2020. På denne flyvning var der 27 smittede personer. Med indtil videre 49 smittede passagerer fra Vistara UK6395 kan der være tale om en ny rekord – ikke alene i Hongkong, men i hele verden.

 

Relaterede artikler:

Kina strammer grebet om udenlandske flyselskaber

Flyselskaber i stribevis får forbud i Hongkong

Finnair får midlertidigt forbud mod Kina-flyvninger