Et TUI-fly under take off fra Billund Lufthavn (Arkivfoto: Morten Lund Tiirikainen)

Passagerrekord trods fald i ferietrafik

Billund Lufthavn tog i juli imod 424.585 passagerer, hvilket er ny rekord og 1,3 procent flere end i samme måned sidste år. Færre passagerer til soldestinationerne.

Billund Lufthavn cementerede i juli sin position som Danmarks næststørste lufthavn med 424.585 passagerer gennem terminalerne og 5.321 flere rejsende end i samme periode sidste år.

Samlet er det næsten ligeså mange passagerer, som der rejste gennem Aarhus Lufthavn sidste år (486.166, red.), og det svarer til en vækst på 1,3 procent og samtidig det højeste antal passagerer i en enkelt måned siden lufthavnen blev etableret i 1964.

I juli var der rigtig meget ferietrafik til og fra Billund Lufthavn, og i dette segment, der består af op imod 200.000 passagerer, har der været en tilbagegang på tre procent i forhold til juli sidste år, som mange vil huske som rekordvarm med svigtende rejsesalg. Det er især Mallorca, Kreta og Antyala, der er de tre topscorere.

”Charterbureauerne og lavprisselskaberne har være en smule mere forsigtige med antallet af afgange til klassiske sol- og stranddestinationer i juli måned – som en reaktion på sidste års langvarige hedebølge. Til gengæld har det ustabile danske sommervejr i år sat gang i efterspørgslen, og meldingerne fra rejsebureauerne er, at der er godt gang i salget af solrejser,” siger administrerende direktør Jan Hessellund fra Billund Lufthavn.

Stor fremgang på regionale ruter
Mens der samlet var en passagertilbagegang til de klassiske soldestinationer, så det ganske anderledes ud med de såkaldte regionale ruter til europæiske storbyer. I dette segment var der en fremgang på 18 procent i forhold til samme måned sidste år.

”Nye ruter og flere afgange til Wien, Krakow, Kiev, Edinburgh, Stord, Prag og Manchester gør det endnu lettere for vestdanskerne at opleve de europæiske storbyer, og det benytter man sig i høj grad af. De nye afgange supplerer klassiske storbydestinationer såsom London, Rom, Milano og Budapest,” forklarer lufthavnsdirektøren.

Samtidig er der mere kapacitet og flere ruter på vej. Wizz Air åbner den førstkommende søndag en rute til Timisoara i Rumænien, mens Ryanair i slutningen af oktober sætter Dublin på rutekortet. Året slutter med Lauda som debutant i den vestdanske lufthavn, når der indsættes mere kapacitet til Wien.

Stabil hub-trafik
Lufthavnens hub-trafik er noget mere stabil og voksede i juli med blot en procent. Selvom Lufthansa har indsat en femte daglig afgang til Frankfurt, så blev passagermængden påvirket af, at British Airways har reduceret kapaciteten på ruten til Heathrow i forhold til sidste sommer.

”Netværksselskaberne øger fortsat antallet af passagerer, og selvom det i juli kun er en marginal fremgang, så er det udtryk for, at der ikke er ret mange flere ledige sæder at sælge af.”

Hub-segmentet omfatter lufthavnens ruter til Amsterdam, Bruxelles, København, Frankfurt, Helsinki, London-LHR, Istanbul, Paris-CDG, Riga og Warszawa.

 

Relaterede artikler:

Regionale ruter driver væksten i Billund Lufthavn

Ferie- og chartertrafik under pres i Billund Lufthavn

Påskeeffekt og nye ruter sikrer rekord i Billund