Boeing 737-flyet fra Pegasus Airlines efter havariet i Sabiha Gokcen International Airport.

Pegasus-kaptajn anholdt efter flyulykke

Kaptajnen på den ulykkesramte Boeing 737 fra Pegasus Airlines er i denne uge blevet anholdt for uagtsomhed. Tre personer mistede livet, da flyet skred af banen ved landing i Istanbul.

Den 5. februar forulykkede en Boeing 737-800 fra Pegasus Airlines i forbindelse med en landing i Istanbul Sabiha Gokcen-lufthavnen. Det var tredje gang på to år, at et fly fra det tyrkiske lavprisflyselskab var involveret i en baneafkørsel.

Kaptajnen på Boeing 737-flyet blev mandag anholdt af de tyrkiske myndigheder, skriver det statslige tyrkiske nyhedsbureau Anadolu. Flyets kaptajn, Mahmut Arslan, blev efter ulykken behandlet for sine skader på et hospital, og han var derfor først i stand til at blive afhørt nogle uger efter.

Pegasus Airlines-kaptajnen blev anholdt og sigtet for ved uagtsomhed at have forårsaget død og skade på mere end én person, skriver Anadolu på baggrund af information fra unavngivne, juridiske kilder med indsigt i sagen. Kaptajnen afventer nu sin retssag, mens han sidder i Maltepe-fængslet i Istanbul.

Tre passagerer omkom ved ulykken, mens tre andre blev alvorligt kvæstet. 157 personer ud af i alt 183 personer på flyet blev kørt til lokale hospitaler for undersøgelse og behandling.

Fly brækkede i tre dele
Boeing 737-800-flyet fra Pegasus Airlines var af sted på indenrigsruten PC2193 fra Izmir på den tyrkiske vestkyst til Istanbul. Da flyet landede klokken 18.20 lokal tid i Sabiha Gokcen-lufthavnen, gled det af en våd bane, hvorefter det ramte en mur og brækkede i tre dele – ligesom der opstod ild i en afrevet motor.

Under et forhør mandag fortalte den anholdte kaptajn til anklagemyndigheden, at flyet formentlig er skredet af landingsbanen, fordi den ikke var renset for dækgummi fra andre landende jetfly. Det rapporterer det tyrkiske medie Diken. Kaptajnen fortalte også, at et lyn havde ramt Boeing-flyet tidligere på ulykkesflyvningen, hvilket kan have forårsaget funktionsfejl på nogle instrumenter.

Ifølge The Aviation Herald tog myndighederne blodprøver fra begge piloter efter ulykken, ligesom deres mobiltelefoner blev beslaglagt. Der blev desuden anmodet om optagelser fra lufthavnens videoovervågning og udskrifter af kommunikationen mellem flyet og kontroltårnet.

Det ulykkesramte Pegasus Airlines har gennem længere tid været gæst i Københavns Lufthavn. Lavprisflyselskabet har to daglige afgange fra Istanbul Sabiha Gokcen International Airport til den danske hovedstadslufthavn. Herudover har Pegasus Airlines også skandinaviske ruter fra Istanbul til Stockholm og Oslo.

 

Relaterede artikler:

Tredje alvorlige baneafkørsel på to år

Tredje landingsuheld i løbet af en uge

Flere Tyrkiet-afgange fra København