NAC-afdelingen på Stratusvej i Billund. (Foto: NAC/PR)

PFA låner tre milliarder kroner til Billund-selskab

Nordic Aviation Capital i Billund får mulighed for at styrke forretningsmodellen ved hjælp af et lån på tre milliarder kroner fra dansk pensionsselskab.

Danmarks største pensionsselskab PFA, oprindeligt Pensionsforsikringsanstalten, der forvalter investeringsmidler for over 600 milliarder kroner har indgået en aftale med Billund-selskabet Nordic Aviation Capital (NAC) om finansiering af lån på mere end tre milliarder kroner, eller hvad der svarer til 470 millioner dollars.

Med denne aftale kan NAC, der er verdens største leasingselskab i regionalflysegmentet, tilføre mere langsigtet kapital for at styrke virksomhedens finansielle position og fremtidige vækst.

”NAC har haft en flot vækst i en årrække og har en yderst markant position på markedet. Det er ejet af professionelle og stærke partnere, som danner et solidt fundament for en virksomhed, som er blevet global markedsleder i et attraktivt nichesegment indenfor flyleasing. Derfor er det en meget interessant investering, hvor vi går ind som långiver, så virksomheden kan fortsætte sin positive udvikling, og kunderne i PFA kan se frem til et solidt langsigtet risikojusteret afkast,” siger Henrik Nøhr Poulsen, der er investeringsdirektør med ansvar for aktier og alternativer, i PFA.

Vil styrke forretningsmodellen
Hos NAC er der stor tilfredshed med den nye aftale.

“Vi er meget tilfredse med denne skelsættende transaktion, og vi er ikke i tvivl om, at den vil styrke NAC´s forretningsmodel, da vi fortsætter med at udvide vores kundebase,” siger administrerende direktør Søren M. Overgaard fra NAC.

NAC er i dag det ledende leasingselskab inden for regionale fly, og i øjeblikket har selskabet 70 kunder i flere end 50 lande. Blandt kunderne finder man British Airways, Air Canada, LOT, Azul, Lufthansa, Alitalia, Garuda, Flybe, Aeromexico og airBaltic sammen med store regionale flyselskaber som Air Nostrum og Widerøe.

I dag råder NAC over en flåde på næsten 500 fly, der inkluderer fly fra brasilianske Embraer (E170, E175, E190, E195), canadiske Bombardier (Dash8, CRJ900, CRJ1000),  franske ATR (ATR 42,  ATR 72) og fransk-tysk-spanske europæiske Airbus (A220).

 

Relaterede artikler:

Overskud på 2,5 milliarder kroner i NAC

Nordic Aviation Capital udvider ejerkredsen

“Samarbejdet med EQT er eksemplarisk”

Dansk luftfartsvirksomhed solgt for milliardbeløb