Piloter for trætte til at lande

Piloterne i et airberlin-fly følte sig under en landing pludselig så trætte, at de erklærede sig ude af stand til at lande flyet med 249 mennesker ombord.

Det diskuteres igen og igen om piloters arbejdstider er for lange, og om de risikerer at blive så trætte, at det kan påvirke flysikkerheden. Fortalerne for at den nuværende lovgivning ikke er tilstrækkelig, har fået ny ammunition efter en hændelse i luftrummet over München i maj i år.

Piloterne ombord på en Airbus A330 fra airberlin følte sig så trætte efter en flyvning fra Palma på Mallorca til München, at de cirka et kvarter før landingen i München den 5. maj kom med det internationale nødråb, ”Pan, Pan”, der er niveauet under ”Mayday, Mayday”.

Efter at have fået flyveledernes fulde opmærksomhed forklarede piloterne, at de ganske enkelt var for trætte til at lande flyet selv. De bad derfor om at få lov til at gennemføre en automatisk landing.

Piloterne har forklaret, at de ikke var i stand til at læse meldingerne fra flyvelederne tilbage og at de var for trætte til at regne tal i hovedet.

Flyet havde 239 passagerer og ti besætningsmedlemmer ombord.

Begge piloter er fortsat ansatte i airberlin.